Tendinte in moda, Uncategorized

Culorile vedeta ale anului 2016

 

PANTONE-Fashion-Color-Report-Spring-2016

Influentati de lumea artei, in acest sezon, designerii au gravitat spre o paleta de culori care este in primul rand calmanta, linistitoare, inclinata spre natura, parca departe de tehnologia si de lumea agitata a zilelor noastre.

Paleta de culori a acestui an este ca o recunostinta adusa naturii noastre frumoase si  protectoare. Culorile acestui an au menirea de a a scoate in evidenta stilul vestimentar, starnind curiozitatea si admiratia persoanelor cu care intram in contact.

O paleta de culori unisex

Culorile din acest sezon trec peste normele culturale si cele de gen. Paleta de culori vii ale acestui sezon dau frau liber entuziasmului, optimismului si implinirii sufletesti. In anul 2016, chiar nu exista distinctii sesizabile in ceea ce priveste coloristica colectiilor pentru barbati si femei. Ambele se focuseaza pe bucuria de a trai, aproape, cu inocenta unor copii.

090815-pantone-color-rose-quartz

Rose Quartz

Prima culoare recomandata de catre designeri in acest an este Rose Quartz. Aceasta culoare are un ton persuasiv dar bland care transmite compasiune si un sentiment de liniste interioara. Rose Quartz este ca un apus de soare pe un cer senin sau ca o floare ce urmeaza sa infloreasca, aducandu-ne aminte de natura, de razele frumoase ale soarelui si de primavara ce urmeaza sa vina.

090815-pantone-color-peach-echo

 

Peach Echo

Lumea modei si in consecinta comunitatile designerilor precum si cele ale consumatorilor de moda, au fost indragostiti de nuanta portocaliu pentru mai multe sezoane. Iata ca in acest sezon se ramane in aria acestei culori, iar vedeta este Peach Echo,o nuanta prietenoasa care emana caldura si accesibilitate. Este o culoare pe cat de placuta pe atat de puternica, caracteristica culorilor din familia orange.

090815-pantone-color-serenity

Serenity

Usoara si aerisita, la fel ca intinderea cerului de deasupra noastra, Serenity confera un efect calmant si linistitor, oferindu-ne parca un ragaz in lumea agitata in care traim. Albastrul acesta transcendent ne ofera un sentiment natural de comuniune cu natura si spatiul inconjurator.

090815-pantone-color-snorkel-blue

Snorkel Blue

Fiind un albastru inspirat din culoarea si frumusetea marii, Snorkel Blue este o nuanta ce ofera o stare de fericire si de energie. Numele in sine, al acestei culori, ne duce cu gandul la o vacanta relaxanta, la o evadare din monotonie.

090815-pantone-color-buttercup

Buttercup

In timp ce majoritatea paletelor de culori din aceast an tind spre o stare de liniste si calm, iata si o exceptie de la regula, care ofera un contrast, poate chiar necesar: culoarea Buttercup, ne descopera parca o plaja plina de viata, care transporta purtatorul intr-un loc insorit si fericit.

090815-pantone-color-limpet-shell

Limpet Shell

Cu o nuanta acvatica, Limpet Shell reprezinta clar o culoare curata si definitorie. Este o culoare sugestiva ce ofera claritate si prospetime, avand clar influente moderne, evoca o liniste deliberata si constienta.

090815-pantone-color-lilac-grey

Lilac Gray

Ca si in celelalte sezoane, este nevoie de o arie de neutralitate. In esenta, culoarea Lilac Gray adauga un avantaj distinctiv pentru aceasta nunta de gri.

090815-pantone-color-fiesta

Fiesta

Fiesta este o culoare ce denota o explozie de energie, fiind o culoare plina de emotie, care releva o personalitate puternica si un spirit nonconformist gata sa traiasca sentimente noi. Fiind o culoare puternica, ofera un contrast vizibil in natura fata de celelalte culori ale anului.

090815-pantone-color-iced-coffee

Iced Coffee

O culoare de tranzitie care ne va purta printre anotimpuri este Iced Coffee, care ofera o neutralitate puternica in acest sezon. Finetea si subtilitatea sa creeaza o baza stabila in combinatie cu restul paletei de culori ale acestui sezon.

090815-pantone-color-green-flash

Green Flash

Green Flash isi indeamna purtatorul sa exploreze, sa forteze limitele si sa iasa din monotonie. Aceasta nuanta are o deschidere neasteptata si generoasa in combinatia cu celelalte culori din paleta. Popularitatea acestei nuante stralucitoare, insufletita de natura, reprezinta un val de inspiratie continua si pentru designeri.

 

 

Related Posts