Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Costumul din Tweed – Un lucru atent croit

sacoul tweed

Tweed-ul are o istorie lunga si mandra in Marea Britanie si suntem la fel de mandri sa folosim materiale de la cei mai rafinati furnizori din Anglia, invidia producatorilor de lana din lume. Acesti maestri ai tesaturilor ne aprovizioneaza cu o paleta variata cu design clasic si contemporan, acopera o larga gama de preturi, intrucat clientii nostri beneficiaza de o multitudine de optiuni.

Toate calitatile minunate ale unui sacou din tweed sunt o alegere perfecta pentru un costum, dar cum haina in sine tinde sa fie destul de grea, e chiar mai important sa faci alegerile potrivite in ceea ce priveste greutatea, potrivirea, stilul si o culoare care te va complimenta atat pe tine, cat si mediul din jur. Croitorii nostri sunt mereu pregatiti sa discute nenumaratele optiuni cu dumneavoastra, dar am incropit si nu un mic ghid de sfaturi in ceea ce priveste consideratiile pe care ar trebui sa le aveti cand va alegeti costumul din tweed.

ISI MERITA GREUTATEA – Sacoul din tweed vine intr-o varietate de gramaje de la cele mai grele avand 600 g, la cele mai rafinate avand 300 g. Va tin cald, uscat si bine imbracat pentru diferite situatii din sezonul rece.

La tara, in weekend, pentru calatorit sau pentru universitate, exista o limita de greutate la costumul pe care puteti sa-l purtati. Daca doriti aspectul unui sacou din tweed, dar nu si greutatea, exista de asemenea o buna selectie din lana usoara care arata si se simte ca un tweed.

O NOUA SPECIE DE TWEED – Traditional, sacourile din tweed erau facute pentru a rezista la conditiile neprielnice atunci cand se muncea afara, si erau vopsite in culori care se camuflau cu mediul ambiant atunci cand erau purtate la vanatoare, dar in ziua de azi putem alege dintr-o paleta intreaga de culori si nuante pentru a multumi gusturile tuturor, inclusiv culori deschise vibrante pentru cei care vor sa fie in centrul atentiei. Sacourile din tweed maro, albastru inchis si negru sunt de asemenea o alegere populara pentru vinerile casual din oras.

CROIALA, STILUL, POVESTEA – Partea minunata in a cumpara un costum din tweed, in special unul din 3 piese este faptul ca piesele pot fi purtate si separat, asortate diferit pentru a se potrivi unei ocazii smart sau casual. Aceste costume sunt piesa de rezistenta a tinutelor deci puteti sa le asortati cu cele mai frapante camasi si accesorii.

Fie ca esti intr-un meeting sau la un eveniment casual, te vei simti comfortabil si increzator intr-un costum din tweed bine croit. Aceasta piesa vestimentara are un caracter indraznet in sine dar puteti sa-i suplimentati povestea cu o culoarea constrastanta a butonierei, cotiere si clape, sau cu o captuseala de culoare opulenta, cu dungi sau buline.

In functie de forma si marimea dumneavoastra, puteti alege intre un croi cu 1 sau 2 nasturi, de tipul semi-fit, sau o croiala mai larga, care va permite sa va creati un look individual si sa alegeti un stil care vi se potriveste cel mai bine.

OPTIUNI  DE FINISARE-  La Atelierul de Creatie Claudiu Ungureanu, un costum facut la comanda beneficiaza mereu de o mana de lucru cu experienta pentru a obtine finisaje impecabile, croiala subtila asigurand ca sacoul isi retine forma mai bine. Mansetele functionale sunt un standard, iar butonierele create manual, cu optiunea de a folosi o culoare contrastanta, ofera un look mai elegant.

Fie ca printr-un costum din tweed vrei sa creezi un look traditional, sau unul contemporan, sau ca vrei sa fii prea iubitul dandy, va vom ghida prin toate alegerile.

 

 

Related Posts