Blog, Istoria Modei, Uncategorized

Reguli ale nasturelui de jos pentru vestă

Vest-button-unbuttoned-900x314

Astăzi, nu există mulți oameni care să poarte o vestă. Dintre puțini care o fac, se poate observa că aceștia lasă de multe ori nasturele de jos al vestei desfăcut.

Acum, unii ar putea presupune că aceștia sunt un pic neatenți atunci când văd că cei care poartă vesta au nasturele de jos descheiat, dar nu este vorba de neatenție. Ca multe alte tendințe din istoria modei masculine, nu este sigur, cine a popularizat obiceiul de a lăsa nasturele de jos al vestei neîncheiat sau exact când a fost introdus. În cazul nostru, există 4 explicații diferite:

the-young-edward-vii

Teoria I: Edward VII, pionierul

În conformitate cu – probabil – cea mai cunoscută teorie că Edward al VII-a este responsabil pentru acest ritual. Având în vedere că lui Edward al VII-a îi plăcea să își schimbe hainele de până la 6 ori pe zi, și știind că, chiar și atunci când era la vânătoare, el era mai interesat de fixarea hainelor sale decât de cerb, pare foarte puțin probabil că el doar a uitat să își închidă nasturele la vestă.

În plus este foarte dificil de găsit o imagine a lui Edward al VII-a cu o vestă care nu are toți nasturii închiși. În mod ironic, există numeroase poze cu el în care poartă o vestă, care are nasturii complet închiși. Cu toate acestea, în 1908, revista de comerț Tailor & Cutter menționează despre vesta nefixată a regelui. Așa că, chiar dacă Edward al VII-a ar fi popularizat moda de a lăsa nasturele de jos descheiat, nu există nici o îndoială că alții au purtat vesta în aceeași manieră cu mulți ani înainte.gentleman-with-unbottoned-waistcoat-button

Teoria a II-a: Două veste în același timp

O a doua teorie se duce înapoi la un moment în care un bărbat ar fi purtat două veste în același timp. În scopul de a expune am
bele veste, nasturele de jos al primei veste presupune că a fost lăsat deschis.

Teoria a III-a: Plimbarea

Unii spun că nasturele de jos al vestei, de obicei trebuia să fie desfăcut pentru a fi în măsură ca cel care o purta să se poată ridica de pe deloc. Alții susțin că nasturele de jos a fost lăsat desfăcut pentru a menține vesta să nu alunece în sus, spre piept. Ambele explicații par destul de plauzibile.

Teoria a IV-a: Colegiul Eton

În cele din urmă, există teoria “Eton”. În timpul perioadei victoriene, oamenii din Marea Britanie, în special cei care se aflau în clasa superioară, au fost foarte meticuloși despre dressing, prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că chiar și cele mai mici detalii ale ținutei lor au fost folosite pentru a exprima o apartenența la cea mai înaltă clasă. Anumiți elevi ai Colegiului Eton au excelat în aceste tipuri de detalii.

De exemplu, în timpul “Zilelelor Ambarcațiunilor Eton”, numai acei membri ai Societății Regatta au fost lăsați să poarte o uniformă de marinar specială, care a fost purtată în timpul amiralului Nelson. În schimb, membrii Pop au avut mai multe privilegii. Pop este cel mai vechi grup din Eton, care a fost anterior accesibil numai fiilor celor mai bune familii – în cazul în care aceștia erau acceptați de către membrii existenți.

În afară de faptul că numai membrii Pop aveau dreptul să stea în fața școlii principale, au avut, de asemenea, dreptul exclusiv de a purta anumite ținute, în același timp erau asortate cu accesoriile specifice schimbate ocazional. La sfârșitul secolului al 19-lea, numai acei membri  Pop au fost lăsați să poarte o vestă albă și cămăși încrețite cu haina de dimineață, sau puteau transporta o umbrelă rulată. Aparent, o altă caracteristică a celor din Pop a fost de a nu încheia nasturele de jos al vestei. Mai târziu, membrii au păstrat tradiția descheindu-și acest nasture de la vesta de jos și din moment ce mulți dintre ei au devenit o parte din elita din Marea Britanie, nu a durat prea mult timp pentru ca restul să adopte acest obicei special.

Care dintre aceste 4 explicații este mai valabilă decât cealaltă este dificil să se determine, cu toate acestea, imaginea de vânătoare a lui John Buckle ne determină să credem că ar fi fost o tradiție de vânătoare. În orice caz, este sigur că, chiar și astăzi, există veste care au un nasture fictiv, ultimul mai exact și prin urmare nu se poate să îți închizi toți nasturii până jos.

John_Buckle19thC

În Statele Unite, Germania și în alte părți ale lumii, vestele care sunt purtate fără a fi închis ultimul nasture a devenit o modă mai puternică și datorită celor care promovează această modă. În principal este vorba despre actorii care lasă de multe ori nasturele lor de jos, la vestă descheiat. Oamenii obișnuiți au început să se adapteze la eroii lor mai mult și mai mult.

Lăsând nasturele de jos la vestă deschis poate arăta foarte bine, cu haine casual și costum de tweed, în timp ce asortată la un costum negru de afaceri, un frac sau cu cravată, ar trebui să arate întotdeauna mai bine dacă vestei îi sunt închiși nasturii complet.

Related Posts