Made-to-Measure sau Su Misura înseamnă un costum lucrat după niște tipare prestabilite, ajustate în funcție de conformația clientului doar în ceea ce înseamnă lungimea mânecii și a pantalonului dacă clientul se află în standarde. Un costum Made-to-Measure este un costum de la 0, executat pentru client (modificările de tipar fiind făcute în calculator de către croitori și tipariști cu experiență) și nu implică modificarea unui produs preexistent.

Costumul meade to measure este semi-personalizat creat după un tipar existent. De fapt, su misura presupune un proces de realizare a unui costum pe comandă cu luarea măsurilor clientului, dar după un tipar existent, adică designul costumului nu se schimbă (însemnând forma buzunarelor, gulerul sacoului, reverul sacoului și altele).

Serviciul Made to measure pune accent pe alegerea țesăturii și ale unor elemente ce țin de personalizarea costumului precum alegerea căptușelii și alegerea tiparului existent, însă tiparul se ajustează în funcție de măsurile antropometrice ale dumneavoastră. Vi se pot oferi mai multe croiuri– slim fit sa clasic, însă nu pot interveni modificări în ceea ce privește lățimea reverelor, numărul buzunarelor. Practic, veți îmbrăca acel costum de probă , la care vor interveni modificările necesare luării măsurilor personale.

Sunt aspecte pe care le puteți alege de exemplu: alegerea țesăturii , culoarea căptușelii, numărul de nasturi, pantalonii cu sau fără falduri etc. De remarcat este faptul că stilul nu poate fi modificat, însă important este faptul că , la acest tip de costum , tiparul poate fi modificat potrivit reperelor tale antropometrice.

Casa de modă Claudiu Ungureanu propune purtătorului de costum peste 60 de tipare de costume la care puteți opta în momentul în care doriți să vă realizați un costum pe comandă.

Consilierea vestimentară și stabilirea nevoilor clientului

Atunci când veți veni la Casa de Modă ”Claudiu Ungureanu” veți întâlni un colț unde consultant  dedicat special pentru dumneavoastră vă va prezenta shoroom-ul și veți porni într-o incursiune pentru a descoperi și pentru a afla care este stilul vestimentar propriu și cum vom integra o ținută care să vă reprezinte în totalitate.

Acest moment este foarte important pentru a descoperi împreună care sunt nevoile dumneavoastră psihologice și contextul în care doriți să purtați ținuta.

 

Prezentare tipare MTM
Dacă optați pentru realizarea unei ținute în maniera MTM vi se explică tehnica de lucru și veți alege unul din tiparele existente în atelierul de creație pe baza căruia se va realiza ținuta în funcție de măsurile  antropometrice ale  dumneavoastră.

Alegerea țesăturii
Următorul pas este alegerea țesăturii și ale unor detalii ce țin de personalizarea costumului precum: inițialele sacoului, alegerea căptușelii, alegerea culorii nasturilor și altele.

Luarea Măsurilor și Stabilirea Probelor
După stabilirea detaliilor ce țin de design vom lua măsurile dumneavoastră pentru a afla în ce tipar vă încadrați și vom stabili următoarele probe pentru realizarea costumului.

Tot acest proces minuțios are rolul de a proiecta asemenea unui arhitect o ținută perfectă, care să facă parte din experiența de viață memorabilă a unui costum croit pentru dumneavoastră printr-un proces semi-tehnologizat.