1

Savile Row

Savile Row este o stradă scurtă din West End-ul londonez, chiar în spatele paradei comerciale foarte aglomerate din Regent Street, construită ca parte a moșiei Burlington – al cărui palat este redenumit astăzi Royal Academy of Arts.

Aici se află cea mai importantă stradă din lume unde se realizează costume pe comandă. Tot aici regăsiți cele mai exclusiviste croitorii  care s-au ocupat de îmbrăcarea unor faimoase celebrități și oameni importanți din istoria Angliei: Winston Churchill sau amiralul Nelson  membri ai familiei regale britanice încă din vremurile reginei Victoria își realizau ținutele de lux aici pe Savile Row. Tot din lumea culturii precum Chaplin, Ian Fleming, Fred Astaire și Michael Jackson sau mai multe celebrități actuale precum David Beckham, Tom Cruise sau Elthon John.

Dedicarea și măiestria cu care sunt realizate astfel de ținute implică un proces de durată de până la trei luni din momentul în care clientul pășește pragul casei de modă.

2

Experiența unicității și a luxului

  

Atelierul de creație Claudiu Ungureanu respectă tradiția costumului bespoke. Probabil este util, mai întâi, să definim  ce înseamnă un costum bespoke . Pentru cei care cunosc și înțeleg tradiția bespoke-ului, acesta trebuie să fie un costum care este croit și apoi realizat manual.

Tăierea manuală înseamnă că un model individual pe  hârtie este realizat pentru client și rafinat pe mai multe accesorii, permițând o superioritate și o potrivire perfectă, un costum de lux și de un rafinament aparte. Pe scurt, este cel mai bun costum pe care îl puteți cumpăra.

3

Costumul personalizat de la 0. Perfecțiune cusută cu mâna

 Fabricarea mâinilor are atât avantaje funcționale, cât și estetice. Funcțional, permite croitorului să modeleze jacheta și structura sa în funcție de conformitatea clientului, creând o formă tridimensională din punct de vedere estetic, dând o finețe și delicatețe a cusăturii care o ridică subtil deasupra oricărui lucru făcut industrializat.

Astăzi, realizarea unui costum personalizat de la 0, în funcție de reperele antropometrice ale clientului este o artă a perfecțiunii realizată hand made și de o calitate excepțională.  Practic, vorbim de îmbrăcămintea de lux care oferă un sentiment al unicității, prestanță și frumusețe estetică. Așadar, Casa de Modă ”Claudiu Ungureanu” și-a propus să respecte tradiționala croitorie de lux care niciodată nu își va pierde farmecul.