Dress-code-ul unui gentleman

Ținutele festive

La categoria costume ceremony, domnii pot alege, în general, între un costum și un tuxedo (varianta mai formală a unui costum). Un costum este crucial pentru nuanță, iar la atelierul nostru de creație vei descoperi accesorii și soluții care se potrivesc stilului și personalității tale.

Începând cu alegerea țesăturilor, culorii, liniei costumelor (tipul de rever, tipar slim clasic sau slim fit), nasturilor, poziția buzunarelor, până la rezultatul final al costumului, încercăm să vă oferim o experiență de neuitat.

Asemănător tuxedo-lui, costumul poate fi accesorizat cu o vestă. Vestele sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori, țesături și tipare, de aceea este ușor sa găsești acele elemente care se vor potrivi stilului dvs. Atelierul de creație ”Claudiu Ungureanu” continuă să reinterpreteze arta italiană și cea englezească a costumului bespoke. Prin croiul cambrat, tăieturile clasice, țesăturile de cea mai bună calitate oferim o experiență de lux, unică pentru client.

Ceremony Bespoke Blue Dinner Jacket
Sacou Business/Casual Bleu în Carouri

Stilul Sreeet Casual

Vestimentația casual este cea mai puțin formală și mai puțin restrictivă. Pentru domnii care poartă costum în timpul săptămânii, casual înseamnă vestimentația de weekend, însă pentru majoritatea domnilor reprezintă vestimentația zilnică.

O astfel de vestimentație conține în mod normal pantaloni din bumbac, jeanși, încălțăminte îngrijită și comodă, dar nu sport. Cardiganul poate fi un bun înlocuitor al sacoului, iar pantalonii pot fi din bumbac, khaki sau jeanși. La capitolul accesorii, cureaua este obligatorie, iar cravata nu.

Atelierul de creație vă prezintă o colecție de costume casual pline de culoare, personalizate pe silueta și stilul dvs. Sacouri din catifea uni sau cu imprimeuri florale,  sacouri din piele naturală sau stofă vor fi realizate ținând cont de cele mai mici detalii care relevă lucrul manual al atelierului nostru de creație.

Stilul Business

Un alt capitol la ținuta casual se referă la vestimentația casual din domeniul business. Business casual este o adaptare a stilului general business, dar menține distanța fată de ținuta purtată în timpul liber.

Astfel, managerii pot purta un sacou pentru că impune respect (câteodată el poate fi înlocuit cu un cardigan) și o cămașă în culori pastelate sau nuanțe de gri (trebuie sa evitați cămășile cu mânecă scurtă). Domnii cu funcții de conducere devin automat exemple pentru ceilalți, de aceea este foarte important ce semnale și ce atitudine transmit aceștia.

Ținuta casual pentru birou este necesară existenta unui sacou. Sacoul poate fi asortat cu un tricou, dacă nu il veți da jos pe parcursul zilei sau cu o cămașă business cu mânecă lungă, colorată, uni, cu imprimeuri geometrice-dungi sau pătrate, în nuanțe pale.

Costum Casual Elegant Blue în Carouri - 3 piese
Costum Business Bleu Închis

Power BUSINESS

Pentru domnii care ocupa poziții de top management în domeniul business este foarte important mesajul pe care doresc să-l transmită. Atelierul de creație Claudiu Ungureanu te consiliază în alegerea unui costum business care reușește să întoarcă privirile, să atragă complimente și să transmită un mesaj puternic, de impact.

Power business este un termen care ilustrează un curent care a apărut în Marea Britanie și SUA, în anii ’80. Este o ținută abordată de oamenii de afaceri importanți, de avocați sau politicieni.

Mesajul trebuie să transmită putere și respect. Laitmotivul acestei ținute este calitatea excepțională exprimată prin costul ridicat al țesăturilor. Atelierul nostru de creație colaborează cu cei mai renumiți producători de țesături din întreaga lume (Holland and Sherry, Dormeuil) .

Când va aflați la un nivel foarte înalt al carierei este recomandat să apelați la croitoria pe comandă, unde vi se vor realiza costume și accesorii pe măsurile dvs. Power business se caracterizează prin tăieturi clasice, sacouri cu doi nasturi și umeri accentuați. Culorile  permise sunt: negru, gri în tonuri închise, maro, bleumarin. Stofa de cea mai bună calitate (lână, twill, gabardine) uni, cu dungi verticale și subțiri, carouri foarte discrete. Cămașa recomandată este cea albă, însă se acceptă și cele în culori pastelate sau cu dungi colorate, dar care au gulerul și manșetele albe.

Detaliile Contează – Accesoriile!

Accesoriile au puterea de a transforma ținuta dvs. Pentru alegerea accesoriilor trebuie să ai în vedere calitatea și cromatica vestimentației.

O cravată de calitate va folosi cele mai bune țesături: mătase, lâna, piele. Pentru ținutele business sau cele formale poți alege cravatele în dungi, iar pentru ținutele de seară, cravatele cu imprimeuri florale sau uni. Pentru ținutele casual sunt potrivite cravatele tricotate din mătase, lână  sau bumbac. În alegerea cravatei trebuie sa ții cont de gulerul cămășii și de intensitatea culorii costumului.

Lavalierele dau o notă de eleganță costumului și sunt o alternativă a cravatei pentru ținutele festive.  Lavalierele cu vestă sunt o combinație perfectă pentru ținuta de gală. Se pot realiza cu țesături diverse și cu design unic, personalizate pe conformația și personalitatea dvs.

Papioanele sunt un accesoriu care nu trebuie să lipsească de la o ținută casual sau de ceremonie. Poți aduce culoare și eleganță vestimentației tale prin alegerea papionului potrivit. Putem realiza la comandă papioane din mătase naturală în culori neutre pentru ținutele formale sau cu imprimeuri florale pentru ținutele casual-elegante.

Un alt accesoriu de bază la o ținută este batista. Realizată din mătase naturală, în culori uni sau cu imprimeuri florale, ea trebuie sa fie în armonie cu nuanțele ținutei dvs- nu este obligatoriu sa aibă o cromatica identica cu cea a cravatei sau a papionului.

Butonii potriviți pot da o nota decisivă unei ținute. Deși sunt minusculi și rareori vizibili, la aspectul general al ținutei au o contribuție majoră. Pentru cămășile cu manșete special concepute pentru butoni (manșeta franțuzească), butonii reprezintă cel mai important accesoriu.

Cureaua trebuie sa aibă o cromatică asortată cu cea a cămășii, a pantalonilor și al pantofilor. Curelele împletite sunt o alternativă atractivă la cele din piele netedă sși pot fi purtate la ținutele casual. La atelierul nostru, veți găsi o cromatică și un design diversificat de curele care va vor completa perfect ținuta.

Brâul și papionul reprezintă definiția eleganței supreme la o ținută de gală. Poate fi realizat în culori neutre, elegante, care pot adăuga un plus de culoare vestimentației.

Batistă Elegantă Calais Bleu - 4 fețe
Cămașă Albă cu Dungi Bleu Verticale - Guler Piccadilly Round

Cămăși BY CLAUDIU UNGUREANU

Este bine cunoscută importanta unei cămăși albe, ea a fost și este considerată un etalon al elegantei.  Se combină cu majoritatea ținutelor, dar în același timp, oferă o imagine formală. În general, orice bărbat ar trebui să dețină un număr de 5-6 cămăși, care să difere ca țesătură, textură, croi sau imprimeu.  Nu faceți compromisuri la calitate pentru că o astfel de cămașă va trebui sa reziste mult timp și să-ți satisfacă multe nevoi.

 Atelierul de creație ”Claudiu Ungureanu” vă asigură de calitatea  folosește materiale de cea mai bună calitate, puternice și naturale, cum ar fi 100% bumbac Oxford, bumbac egiptean sau in tratat.

Îți recomandăm să deții minimum 3 cămăși albe care pot fi purtate la ținute diferite: cămăși de mire, cu manșeta franțuzească pentru butoni sau pentru ținutele formale, cămăși casual cu guler înalt sau cu nasturi la ținutele cu pantaloni casual și sacou.

O altă categorie o reprezintă cămășile business, care alese corespunzător îți vor da un plus de clasă și  te vor scoate în evidență față de ceilalți. Cămașa business va trebui să fie accesorizată cu o cravată și butoni care îți vor sublinia statutul.

Trebuie sa ai în vedere ca o cămașă care urmează linia corpului este cea care iți va complementa calitățile fizice: ea nu trebuie să fie prea mulată, dar nici prea largă cu aspect de balon. Atelierul nostru de creație te va îndruma în alegerea cămășii potrivite în funcție de ocazia de purtare și vom crea cămașa perfectă pentru conformația ta.

Pantaloni BY CLAUDIU UNGUREANU

     Pantalonii reprezintă definiția masculinității. Chiar dacă sunt parte dintr-un costum sau o piesă individuală ar trebui să acordați mare atenție țesăturii și modelului pe care îl alegeți pentru că pantalonii se deteriorează mai repede decât sacoul.

     Indiferent că este vorba de pantaloni de mire, pantaloni casual sau pantaloni business, aceștia ar trebuie selectați acei pantalonii care vă avantajează silueta și conformația naturală.

     Atelierul de creație ”Claudiu Ungureanu” vă consiliază în alegerea țesăturii și tiparului de pantaloni care să vă sublinieze calitățile fizice. Pantalonii formali (de nuntă sau business) sau cei casual (chino, jeanși, catifea raiată) sunt realizați din cea mai bună țesătură și cu detalii care relevă atenția pentru manopera manuală a atelierului nostru de creație: buzunarele, căptușeala, manșeta, dunga, croiala.

     La atelierul de creație Claudiu Ungureanu vei găsi o gamă largă de pantaloni de ceremonie, pornind de la tradiționalul pantalon clasic pana la modernul slim fit. Ținem cont de conformația dvs și de ocazia de purtare pentru a va realiza pantalonii ideali care să vă complementeze calitățile fizice și stilul.

     Pantalonii sunt realizați după regulile școlii tradiționale, însă ținem cont de tendințele actuale. Acordăm atenție detaliilor care subliniază croitoria pe comanda: măsurile perfecte pentru conformația ta, prezenta căptușelii care ajuta atât pentru confort cât și pentru estetica (absoarbe transpirația și este esențială pentru aspectul pantalonilor). Astfel de pantaloni adaugă stil și atitudine vestimentației de birou.

Ceremony Bespoke Blue Dinner Jacket

Țesături și accesorii

     Atelierul de creație Claudiu Ungureanu vă oferă o gamă foarte largă de țesături: 100% lână, stofă de cea mai bună calitate de la producători internaționali (Dormeuil, Holland and Sherry), cu o rezistență deosebită în timp și care va asigura confortul necesar la orice ocazie de purtare. în compoziția țesăturii, pentru pantalonii formali, intră și bumbacul pentru a conferi vestimentației de birou un aer confortabil.

      Pantalonii netezi sunt mult mai moderni și vă complementează mai bine conformația față de cei cu pliuri. Pentru pantalonii formali recomandăm pe lângă nelipsitul negru, nuanțe de gri închis, bleumarin uni sau în dungi, maro.

     Chiar și cei mai reușiți pantaloni vor arăta incompleți în lipsa unei curele. Recomandă o curea din piele neagră sau maro pe care trebuie să o asortezi la perechea de pantofi potrivită. Pentru ocaziile de ceremonie puteți să alegeți pantofi din piele lucioși, cu vârful ascuțit, iar pentru întâlnirile formale sunt potriviți pantofii din piele cu vârful mai rotund – pantofii Oxford va complimentează cel mai bine aceasta ținuta.

     La o pereche de pantaloni de calitate, buzunarele sunt realizate dintr-un material solid, ferm și cusute cu multe împunsături mărunte. De asemenea, ei sunt căptușiți până la genunchi. Uneori se renunța la acest detaliu, din teama ca materialul căptușelii își va pierde forma la curățare. Însă, cei mai muți clienți ar considera un pantalon necăptușit ca fiind nefinisat, mai ales ca este vorba de un detaliu care releva croitoria la comandă.

     Betelia este căptușită cu grijă, iar căptușeala se separa la spate, astfel încât pantalonii să poată fi dați jos fără dificultate. Tivul este mărginit de o bandă de material moale pentru a se evita deteriorarea pantofilor. Aceasta bandă servește și la a da marginii pantalonilor greutate, astfel încât materialul să se așeze mai bine.