Cartea de vizită a unui gentleman

A fi un adevărat gentleman este o conduită care implică cizelarea caracterului, respectul față de ceilalți, prezentarea unei atitudini binevoitoare. O carte de vizită a propriei personalități care se șlefuiește zi de zi.

Nu este suficient să te comporți ca un gentleman. Important este să fii un gentleman cu orice ocazie, iar asta însemnă să te gândești la ceilalți, să fii prezent atunci când este nevoie de tine și să îți dai seama când trebuie să te retragi. Un bărbat este un gentleman prin ceea ce face și prin ceea ce este, însemnând comportamentul său elegant de-al lungul întregii sale vieți.

Atelierul de creație ”Claudiu Ungureanu” oferă un set de reguli pe care un adevărat gentleman ar trebui să-l urmeze atunci când iese în societatea prin păstrarea etichetei.

Asta înseamnă că un domn cu atitudine va avea întotdeauna un aspect îngrijit, o ținută de calitate, călcată impecabil și o conduită fără reproș.

Vă prezentăm dicționarul unui gentleman, un set de reguli care arată frumosul caracter al unui domn cu bune maniere și personalitate, pe care de altfel, consilierii Atelierului de Creație ”Claudiu Ungureanu” le prezintă domnilor această carte de vizită ce ar trebui să-și facă loc în viața fiecărui bărbat.

Noţiunea de gentleman îşi are originea în jurul anilor 1225-1275, în Anglia. Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, termenul gentleman semnifică un bărbat cu comportări alese, ireproşabile, cu caracter distins. Noul dicţionar explicativ al limbii române adaugă: persoana care respectă cu stricteţe eticheta, om cu purtare curtenitoare, gentilom.

Adevăratul gentleman are câteva tabu-uri pe care nu le încalcă niciodată:

 

  • nu vorbeşte despre bani în societate şi mai ales nu se laudă că are bani, dar nici nu se plânge că-i lipsesc;
  • nu se împrumută decât în cazuri extreme şi niciodată de la o femeie;
  • nu comentează în faţa unor terţe persoane gesturile şi vorbele soţiei sau ale copiilor săi şi nici nu-i ceartă în faţa străinilor;
  • nu dezvăluie nici secretele, nici dificultăţile lui familiale;
  •  îşi stăpâneşte pasiunile, emoţiile, sentimentele, oricare ar fi împrejurările, chiar şi atunci când este într-o situaţie disperată;
  • faţă de toată lumea, superiori sau inferiori în ierarhia profesională sau socială, dovedeşte aceeaşi politeţe;
  • se străduieşte să nu supere pe nimeni şi să-i facă pe cei din jur să se simtă bine.