Blog, Costume, Sfaturi Utile, Tendinte in moda, Uncategorized

Pantalonii, stiluri și culori

Pantalonii clasici

Culoarea gri este omniprezentă la ținutele de oraș, albastrul este considerat elegant, iar negrul reprezintă piesa de bază sofisticată. Pantalonii din lână, din fibre în amestec, dar și din bumbac sau in în aceste culori clasice reprezintă piese eterne atât în garderoba gentlemanului tradițional, cât și în al celui clasic modern, sau în al unui bărbat tânăr și rebel.

Pantalonii gri

Pantalonul gri este prezent în diferite nuanțe, de la culoarea deschisă gri-piatră până la griul-închis, așa numitul gri-cărbune. El poate fi purtat atât în forma solo, cât și ca parte a unui costum.Pantalonul gri se potrivește deosebit de bine atât stilului casual, cât și celui clasic. Pantalonii gri pot fi purtați cu sacouri cu modele sau fără, în aproape orice nuanță, cu piese casual din stofă, cu geci de piele, cu sacouri din bumbac și din in, dar și cu piese solo tricotate sau doar o cămașă. Combinația cea mai reprezentativă e formată dintr-un blazer albastru cu pantaloni din flanelă de culoare gri-mediu, cămașă albastră și cravată cu dungi late.  Stilului cool se potrivesc perfect nuanțele de gri-mediu și închis purtate cu geci, pulovere și accesorii de culoare neagră.Pantalonii gri se potrivesc deopotrivă cu pantofi clasici negri sau maro.

Pantalonii albaștri

Pantalonii albaștri sunt mai puțin universali decât cei gri. În general, doar nuanțele mai închise de albastru se pot integra bine în vestimentație, nuanțele de albastru-mediu sau deschis sunt potrivite doar pentru ținute casual din bumbac sau in. Asocierea de albastru cu albastru cere multă atenție, deoarece combinarea nuanțelor diferite ale aceleiași culori poate să ducă ușor la confuzie.  Albastrul se poate combina cu nuanțele mai deschise ale culorilor pământii, cu gri, maro, roșu, purpuriu și galben. Acestea vor da combinații originale și rafinate. O ținută casual clasică este cea formată de pantaloni albaștri purtați cu lumber jacket din piele șpăltuită cafenie, cămașă în carouri și pulover albastru. Pantalonii albaștri solo se pot combina cu cămăși albe și albastre sau cu modele clasice.

Pantalonii negri

Negrul a devenit culoarea preferată a gentlemanilor adepți ai ținutelor formale de la mijlocul anilor 90. Purtarea pantalonilor negri a devenit atât de răspândită, încât mulți au început să vorbească despre ei ca despre „noul gri”.  Negrul este probabil cel mai puțin versatil, deoarece durității și formalității culorii, pantalonii negri pot fi purtați cu stil în foarte puține variante. Combinațiile pantaloni negri – cămașă neagră – pulover negru – helancă neagră sunt întotdeauna reușite și cu stil, dacă și accesoriile sunt de asemenea negre. Pantalonii negri din in cu o cămașă neagră sau albă, dar chiar și colorată, din in, cu croi amplu, cu papuci sau pantofi din pânză, constituie ținute romantice a serilor de vară. Pantalonii negri slim din bumbac cu un tricou strâmt, cambrat pe corp, cu guler rotund si cu Converse negri amintesc, în schimb, de „băieții răi” ai anilor 50.

Pantalonii albi

Semnul indiscutabil al unei ținute stilate și curajoase este purtarea albului. Pantalonii albi, fie că au un croi clasic sau sofisticat, cu cinci buzunare, sunt întotdeauna eleganți. Când costumele monocrome au fost înlocuite de ținutele sacou-pantalon, purtarea pantalonilor albi și de culoarea fildeșului s-a răspândit foarte repede. Albul este întotdeauna remarcat în peisajul urban, purtătorul hainelor albe nu se poate ascunde sau amesteca în mulțime. Marele avantaj al pantalonilor albi este că se pot combina cu toate culorile, constituind un cadru perfect atât pentru culorile închise și profunde, cât și pentru cele mai deschise și aprinse. În ciuda universalității, gusturile clasice elevate cer purtarea albului cu diverse nuanțe de albastru și cu accesorii albastre, respectiv maro. Pantalonii albi cu un tricou negru constituie o combinație clasică, dar în astfel de cazuri pantofii albi sau negri trebuie întotdeauna evitați, alegerea potrivită fiind pantofii din pânză. Pantalonul alb este o piesă de cult în Italia, un semn clar al gustului rafinat și al stilului potrivit. Gustul italian combină cu precădere pantalonii albi cu ținute de toamnă sau chiar de iarnă cu paltoane albastre la două rânduri de nasturi sau pardesie din cașmir maro-închis sau din lână într-o nuanță gri-piatră. Purtați cu un sacou gri, pantalonii albi întruchipează gustul rafinat, iar cu maro, eleganța urbană.

Pantalonii cu model

O mare parte din bărbați evită în mod constant pantalonii cu model, acceptând ideea imprimeurilor doar la costum. Pantalonii în carouri mărunte și dungi dese se asortează și cu alte modele, cei cu modele mai pronunțate, în schimb, se potrivesc mai bine cu piese unicolore.Purtarea împreună a prea multor modele puternice va atrage, desigur, atenția, dar niciodată nu vor da dovadă de stil. Pe lângă îmbinarea modelelor, trebuie să țină cont de compatibilitatea diferitelor materiale purtate. Este de recomandat așadar evitarea combinării materialelor groase de iarnă cu cele subțiri de vară.

Atelierul de creație Claudiu Ungureanu este unul dintre singurele ateliere din Iași și din zona Moldovei care realizează costume bărbătești pe comandă.În trecut existau mai multe astfel de ateliere de croitorie, astăzi este doar un singur loc în care puteți găsi acest nivel de calitate și acesta este atelierul Claudiu Ungureanu.
Atelierul Claudiu Ungureanu are o tradiție de aproape 25 de ani în realizarea costumelor și rochiilor pe comanda. Din anul 1994, aici pe șoseaua Bucium nr. 24 din Iași, lucram cu țesături de cea mai buna calitate, manual. Prezentatori de televiziune, importanți oameni de afaceri, personalități din lumea media, poarta vestimentația marca Claudiu Ungureanu.

Vă invităm la showroom-ul nostru din Iași, șoseaua Bucium nr. 24, unde, veți putea descoperi noua colecție de costume destinate ocaziilor festive cum ar
fi fracul,redingota și smokingul cu diferite geometrii ale reverului șal, șpiț, guler tunică(sau guler Mao) rever clasic (eng. notch lapel)  într-o gamă variată de culori și țesături de la cei mai
prestigioși producători din Italia (CARNET,LANIFICO CERRUTI,DRAPERS,VITALE BARBERIS,LORO PIANA și ERMENEGILDO ZEGNA) și Anglia (HOLLAND&SHERRY).Consilierii vestimentari ai brandului Claudiu Ungureanu vă pot oferi consultanță de specialitate,recomandări și soluții eficiente menite să vă ajute în alegerea ținutei potrivite în funcție de reperele dvs. antropometrice.Pentru informații detaliate vă rugăm să ne contactați la nr. de tel:
0745588313.

Vă mulțumim !

 

Related Posts