Ghidul miresei, Uncategorized

Tipuri de dantelă pentru rochia de mireasă

 

Dantela este folosită de multe secole pentru realizarea rochiilor de mireasă. Acest material a câștigat și mai multă popularitate la Nunta Regală, atunci când Kate Middleton a purtat o superbă rochie de mireasă cu dantelă. Astfel din ce în ce mai multe miresici aleg ca rochiile lor să aibă în componentă și dantelă.

Dantela este un material handmade cu goluri, fiind creat printr-un proces de răsucire, împletire și buclare a firelor cu un alt fir de sprijin.

Fabricarea țesăturilor, destinate realizării rochiilor de mireasă, oferă clienților o gamă largă de materiale de înaltă calitate. Bineînțeles că aceeași calitate a țesăturilor o găsim și la materialele costumelor pentru mire.

La atelierul de creație Claudiu Ungureanu veți găsi o varietate de tipuri de dantelă și ornamente ce reprezintă o combinație perfectă între calitate, preț și design.

Alegerea dantelei pentru rochia de mireasă poate fi o adevărată provocare – rochia de mireasă fiind, poate, cea mai importantă piesă din puzzle-ul unei nunți.  Exemplele și descrierile noastre te pot ajuta să iei o decizie, însă vă putem oferi un ajutor și mai consistent prin abordarea fiecărui tip de dantelă pentru rochiile de mireasă.

Ce este dantela Chantilly?

Dantela Chantilly sau Galloon cum mai este cunoscută, reprezintă probabil cel mai cunoscut tip de dantelă. Aceasta este foarte fină și delicată, fiind realizată dintr-un material ușor cu ochiuri hexagonale. Decorațiunile dantelei sunt subliniate printr-un fir de mătase mai gros sau prin creearea unor modele de umbră. Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton este un bun exemplu în acest sens.

Ce este dantela Beaded?

Cu precădere cel mai popular în ultimile 12 luni, acest tip de dantelă este împodobită cu mărgele, cristale, paiete, pentru a crea un aspect ușor antic. Acestea oferă o margine festonată.

 

Ce este dantela Corded?

Aceste dantele sunt elegante și inițial au fost făcute exclusiv în nordul Franței. Cunoscută și sub numele de dantelă Alencon, acestea sunt formate prin conturarea zonelor din dantelă folosind un fir mai gros, asemănător unui cordonaș, oferind acestui tip de dantelă un aspect tridimensional. Acest tip de dantelă este caracterizată prin finețe și luminozitate, oferind rochiilor de mireasă o frumusețe aparte.

Ce este dantela Guipure?

Această dantelă îți oferă senzația de continuitate, tocmai datorită faptului că este un model mai dens decât celelalte dantele. În mod normal această dantelă este mult mai fermă și conține de obicei un design floral sau geometric. Se află printre primele modele apărute, fiind cunoscută și sub numele de dantelă Venețiană.

Claudiu Ungureanu vă propune rochiile de mireasă din dantelă, creații proprii. Eleganta, rafinamentul și inspirația clasică sunt elemente definitorii ale acestui brand. Fie că se dorește o rochie de mireasă care urmărește fidel linia corpului, pentru a accentua silueta, fie o rochie “Prințesă”, foarte amplă de la talie în jos, fie o rochie de mireasă în stilul “Imperial” pentru a pune în valoare partea superioară a corpului, dantela este alegerea potrivită pentru a vă însoți în cea mai specială zi a vieții.

Related Posts