Blog, Tesaturi, Uncategorized

Care sunt cele mai potrivite țesături pentru costumul de vară?

Lâna

Sezonul cald deja a început și astfel, vă prezentăm cele mai adecvate țesături pentru costumul de vară, făcut la comandă.

Cea mai potrivită țesătură pentru costumul de vară este lâna. Lâna este recomandată în primul rând datorită faptului că pielea poate respira ușor datorită  fibrelor naturale din care este realizată, fiind tolerată ușor de către piele. Se șifonează greu și revine ușor la forma inițială, făcând-o perfectă pentru costumele care se poartă pentru birou.

Lâna se comportă exact ca opusul vremii de afară, vara te ferește de căldură, iar iarna de frig. Practic îți reglează temperatura corpului în funcție de anotimp. În același timp, absoarbe și evaporă umezeala cu ușurință, mai bine decât toate textilele și surprinde prin durabilitate.

1

Sezonul acesta, combinația lână-mohair se va bucura în continuare de succes, oferindu-se o calitate înaltă a costumului și o senzație plăcută clienților.

Mohairul

Mohairul este obținut din păr de capră angora și este foarte apreciat pentru durabilitate, elasticitate și faptul că se șifonează destul de greu. Este supranumit și „fibra-diamant” datorită luciului pe care îl  prezintă. În același timp, are și o serie de proprietăți precum: impermeabilitate și conductivitate termică scăzută, iar fibrele de mohair sunt folosite în special pentru stofele de lux.

Angora3

Țesătura Cerutti

O altă țesătură care se află în topul preferințelor este Cerutti. Păstrând calitățile lânii, fibrele de mătase sunt fine, ușoare, oferind senzații plăcute la purtare. Datorită aspectului prețios și al calităților unice, mătasea naturală este considerată, de peste 5.000 de ani, “regina tuturor țesăturilor”, iar materialul este cu atât mai special cu cât combină caracteristicile a două fibre naturale de top.

Costum la comanda Dorsilk 2

Culorile deschise cărora li se adaugă nuanțe de mov sau verde deschis pot intra în compoziția sacourilor de tip smart – casual pe care le puteți purta la o pereche de pantaloni de bumbac sau la jeansi.

Având în vedere că un costum reprezintă o ținută clasică în primul rând, el nu îți îngrădește stilul. Așadar, adaugă un pic de personalitate ținutei.