Accesorii barbati, Uncategorized

Cum sa potrivesti cravata cu batista de buzunar si cu butonii

werwerwe

 

Astazi vom raspunde la o intrebare frecventa a cititorilor.

‘’Am primit cadou un set frumos de la familia mea. Cadoul este format dintr-o pereche de butoni o cravata si o batisata de buzunar, toate fiind realizate din acelasi material. Cum ar trebui sa le combin?’’

Asortarea a doua sau mai multe accesorii din acelasi material, textura sau culoare nu este recomandata si nu se considera creativa.

Ce faci atunci cand cineva iti ofera un set de piese care sunt din acelasi material?

Purtarea simultana a cravatei, a batistei de buzunar si a butonilor, realizate din acelasi material este o greseala de stil. Daca esti intr-o situatie ca aceasta si nu ai de ales, deoarece iti iubesti si iti respecti familia, atunci poarta cadoul primit.Daca primesti asemenea cadouri nu trebuie sa le porti la intalniri importante, dar poarta-le cu alte ocazii, deoarece trebuie sa respecti o persoana care te apreciaza, investind timp si efort pentru a-ti oferi un cadou. Simtiti-va liber sa purtati aceste accesorii pentru a va arata recunostinta.

Cea mai buna alternativa este sa asortezi piesele primite cu o cravata, o batista sau o pereche de butoni deja existente in garderoba dumneavostra.Cand te intalnesti cu persoana care ti-a oferit darul, arata-i cat de potrivit ai combinat una din piesele cadoului si cat de bine ai scos-o in evidenta.

Coordonarea cravatei cu batista de buzunar si cu butonii

Presupunem ca elementele primite cadou sunt fabricate din materiale de buna calitate, pe care doriti sa le utilizati cu alte accesorii complementare. Cheia este sa coordonezi nu sa potrivesti. Evitati potrivirea cravatei cu batista de buzunar din urmatoarele motive:

Deoarece au aceleasi culori, inevitabil cravata si batista vor atrage privirea asupra liniei pieptului, distragand astfel atentia de la zona fetei.

O cravata cu motive paisley purtata cu o batista de buzunar si butoni paisley, distrag atentia de la cravata. Prea multa potrivire face ca totul sa arate fortat. Scopul unui barbat este sa atraga privirea cu stil si fara efort.

Pantofii, sosetele, manusile si butonii trebuie vandute in perechi, in timp ce cravata si batista de buzunar nu ar trebui vandute ca pereche. Pot merge impreuna dar nu sa arate la fel. Astfel cravata, batista de buzunar si butonii trebuie sa completeze restul tinutei cu stil si eleganta.

Ai mai putea folosi batista de buzunar ca a doua cravata – realizand un efect vizual placut prin alegerea culorilor si modelelor potrivite.

Care este trucul de completare a acestor accesorii?

Gandestete la cravata, batista de buzunar si butoni ca la o echipa. Ele trebuie sa arate bine impreuna dar sa prezinte elemente distinctive.Cel mai simplu mod de a completa o cravata cu o batista de buzunar este de a gasi o singura culoare de potrivire. Daca aveti o cravata albastra de exemplu, optati pentru o batista de buzunar care sa contina si nuante din cravata.Daca aveti o batista de buzunar de o anumita culoare, optati pentru o cravata care sa aiba cel putin o dunga sau un model de aceeasi culoare cu cea a batistei. O batista de buzunar violet merge cu o cravata cu puncte violet.Daca detii butoni din tesatura, asociaza culoarea acestora cu culoarea dominanta din cravata si batista de buzunar.Daca doresti sa alegi culori complementare, incearca sa amesteci culoarea rosie cu punctele albastre ori folositi o batista de buzunar violet completata de o cravata rosie sau albastra.

Reguli de baza pentru batista de buzunar :

O batista alba de buzunar merge cu aproape orice alt accesoriu. Se potriveste atat la ocaziile speciale cat si a celor mai formale. Este recomandabil sa aveti doua batiste de buzunar, una sa fie pentru completarea eleganta a tinutei si o alta batista, purtata intr-un alt buzunar, care sa va fie de folos atunci cand sunteti transpirat pe fata sau in cazurile in care varsati sau scapati ceva pe imbracaminte.

Cei mai potriviti butoni pentru asocierea cu cravata si batista de buzunar

Butonii trebuie sa fie tratati ca accesoriu separat. Acestia se fabrica in diferite modele si culori si de asemenea  fac parte din categoria stilului modern.Pentru butonii din aur sau din argint este preferabil purtarea camasilor cu manseta dubla. Puteti purta si butoni din piatra si portelan, dar nu uitati sa alegeti modele simple.

Singura data cand poti sa porti cravata si butoni la fel este la un eveniment black-tie. Pentru acest tip de eveniment batista de buzunar este de obicei alba sau rosie.

In frumoasele seri de Craciun, cand sunteti alaturi de familie puteti purta camasa, batista de buzunar si butoni. Reprezinta un semn de eleganta si mai ales de respect pentru familie si pentru o sarbatoare atat de importanta cum este nasterea Domnului nostru Isus Cristos.

 

 

Related Posts