Sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediu

Lâna a îmbrăcat oamenii de-a lungul veacurilor, de când omul primitiv s-a îmbrăcat în pielea lână a oilor sălbatice până la utilizarea ei de astăzi. Versatilitatea și beneficiile sale naturale sunt folosite în industria modei și a luxului.

     Sustenabilitatea unui produs marca, Claudiu Ungureanu înseamnă responsabilitate față de sănătatea omului și responsabilitate față de natură, casa omului ce oferă toate resursele necesare supraviețuirii.

     Impactul pe care îl are asupra mediului fiecare haină  de la modelul de producție până la modul în care este purtată și ulterior reciclată ne influențează viața.

     Angajamentul nostru este acela de a asigura cele mai bune țesături din lume de la producători recunoscuți și acreditați cu o istorie de sute de ani în spate. Înțelegem că lâna este o fibră naturală care comunică perfect cu mediul înconjurător, care se integrează perfect la temperatura corpului uman și oferă un grad sporit de confort.

Vă prezentăm pe scurt beneficiile unei țesături care este prietenoasă cu omul și natura!

Durabilitatea

     Lâna este cunoscută pentru rezistența sa în timp, asigurând longevitatea unui costum de până la 10 ani dacă este întreținut prin respectarea regulilor prezentate de producător.

     Fibra de lână poate fi răsucită de până la 20000 de ori fără a se rupe, iar dacă vor apărea mici imperfecțiuni în firul lânii acesta se poate repara astfel încât să obținem o formă perfectă a sa. Cu toate acestea, lâna este biodegradabilă după un anumit timp fapt care nu dăunează atât pielii omului când este purtată, nici solului în momentul când intră în descompunere.

Procesul de producție a lânii este unul ecologic

     Lâna utilizează semnificativ mai puțină energie electrică în procesul de producție  comparativ cu fabricarea fibrelor textile care provin din petroliere sau alți compuși sintetici.

     Producția de lână produce emisii mai mici de CO2 (bioxid de carbon), și implicit, de aici se poate observa grija și responsabilitatea pentru planetă și protecția pentru stratul de ozon care menține viața pe Terra.

Reciclabil

     Țesăturile și fibrele din lână care intră în procesul de reciclare și refolosire va rezulta un nou compus folosit  în industria construcțiilor (aici ne referim la geotextile), iar în procesul de biodegradare lâna eliberează  în sol nutrienți bogați în azot.

Beneficiile unei ținute din lână

  • Culoare vie

     Lâna absoarbe mulți coloranți diferiți adânc și uniform, ceea ce înseamnă că țesătura de lână este disponibilă în orice nuanță. Aceste culori bogate oferă o selecție infinită și posibilități pentru crearea de ținute bogate în nuanțe sau ținute a căror țesătură au diferite jocuri geometrice în nuanțe diversificate.

  • Elasticitate naturală 

     Lâna conferă o elasticitate naturală care permite țesăturilor să revină la forma lor naturală și să poată rezista la riduri și cute.

  • Flexibilitate

     O fibră de lână poate fi răsucită mai mult de 20.000 de ori fără rupere, în comparație cu aproximativ 3.000 de ori pentru bumbac și 2.000 de ori pentru mătase.  Acest lucru face ca țesăturile de lână să fie rezistente la rupere, în plus, pielea exterioară a fibrei de lână acționează ca o peliculă de protecție, oferind pânzei de lână rezistență îmbunătățită la abraziune.

  • Respirabil

      Lâna poate absorbi cu ușurință până la 30% din greutatea sa în umiditate fără să se simtă umedă sau clamată. Capacitatea lânii de a absorbi umezeala o face confortabilă atât în ​​condiții calde, cât și în cele reci. Prin absorbția transpirației, lâna îmbunătățește propriul sistem de răcire al corpului și ajută la menținerea pielii uscate. Această caracteristică face din lână o țesătură versatilă pentru tot sezonul.

  • Protecție UV

     Lâna are un factor natural de protecție împotriva radiațiilor UV de 30+ în mai mult de 70% din cazuri, mult mai mare decât cele mai multe sintetice și bumbac.

  •  Rezistență la flacără 

     Conținutul ridicat de azot și apă face din lână o fibră ignifugă naturală, greu de aprins. Lâna nu se topește, de asemenea, picură, motiv pentru care este utilizat în îmbrăcăminte de protecție.

  • Rezistentă împotriva mirosurilor

     Lâna Merinos este în mod natural antibacteriană, termoregulatoare și respirabilă. Conține lanolină (grăsime din lână de oaie) care ajută la menținerea igienică a țesăturii. Această combinație are proprietăți de auto-curățare și, prin urmare, lâna nu miroase. Miroase proaspăt totdeauna!

  • Antialergică

     Este cunoscut și dovedit faptul că lâna nu provoacă alergii, nu absoarbe praful și previne dezvoltarea bacteriilor.

     Lână merinos are la bază keratina, o proteină naturala care se află și în propriul nostru păr sau piele. Deci, la fel ca parul sau pielea noastră, aceasta este biodegradabilă, provenind dintr-o sursă regenerabilă și 100% naturală. Materialele sintetice precum nylonul si poliesterul sunt fabricate din materiale plastice si au o amprentă de carbon mult mai mare decât obiectele similare din lână.