BUSINESS

     Pentru domnii care ocupă poziții de top management în domeniul business este foarte important mesajul pe care doresc să-l transmită.

     Power business este un termen care ilustrează un curent care a apărut în Marea Britanie și SUA, în anii ’80. Este o ținută abordată de oamenii de afaceri importanți, de avocați sau politicieni. Mesajul trebuie să transmită putere și respect. Laitmotivul acestei ținute este calitatea excepțională exprimată prin costul ridicat al țesăturilor.

     Stilul business înseamnă un singur lucru pentru bărbați: costumul. Purtat cu o cămașă albă și pantofi clasici oxford maro sau negri, în funcție de culoarea costumului. Chiar dacă, la prima vedere, stilul business pare plictisitor, în continuare vom analiza piesele care pot face diferența pentru cei care sunt nevoiți să adopte acest stil datorită locului de muncă pe care îl au.

     După cum spuneam mai sus, costumul este piesa centrală a stilului business. Regulile stilului masculin spun că o culoare închisă este mai formală, pe când culorile deschise sunt potrivite ținutelor mai relaxate. Așa că, dacă dorești să adopți un look business conservator, poartă costume de culori închise precum bleumarin, gri antracit sau negru.

     Deoarece vorbim despre stilul business, conservatorismul acestuia se subînțelege. De aceea, paleta cromatică a cămășilor este una limitată. Recomandăm clasica cămașă albă, însă cămașa bleu ciel poate fi folosită fără probleme. Pentru puțină îndrăzneală poți opta pentru o cămașă roz pal. Joacă-te cu stilul gulerului și, de asemenea, purtarea unui ac de guler sau a butonilor nu reprezintă o abatere de la stilul business.

     Când va aflați la un nivel foarte înalt al carierei este recomandat să apelați la croitoria pe comandă, unde vi se vor realiza costume și accesorii pe măsurile dvs.

Power business se caracterizează prin tăieturi clasice, sacouri cu doi nasturi și umeri accentuați. Culorile  permise sunt: negru, gri în tonuri închise, maro, bleumarin. Stofa de cea mai bună calitate (lână, twill, gabardine) uni, cu dungi verticale și subțiri, carouri foarte discrete. Cămașa recomandată este cea albă, însă se acceptă și cele în culori pastelate sau cu dungi colorate, dar care au gulerul și manșetele albe.