Blog, Costume, Costumul la comanda, Evenimente, Ghidul mirelui, Ghidul unei nunti perfecte, Ghidul unui gentleman, Tendinte in moda, Uncategorized

Tipuri de costum pentru mire

Tuxedo

Este varianta americană a smockingului sobru englezesc și a fost extrem de răspândita în timpul întâlnirilor dintre sudiștii americani. Croiala sacoului și a pantalonilor este aceeași ca cea a smockingului, dar acestea pot fi purtate cu cămăși multicolore, iar cravata poate fi înlocuită cu o eșarfă prinsă într-un inel sau o altă bijuterie, în timp ce brâul poate fi înlocuit cu o curea lată. Gulerul sacoului poate fi dublat, ca și în cazul smockingului, cu mătase sau un alt material.

Cut/Cutaway

Costumul își are originea în vremea lui Franz Joseph, care purta de obicei un sacou lung pana la genunchi. Este compus dintr-un sacou negru tăiat oblic în partea inferioară, se poartă cu cămașă albă cu manșete lungi și cu guler rusesc, vesta și cravata sunt gri, iar pantalonii sunt gri închis sau vărgați. Acest tip de costum poate fi purtat și cu vestă, cravată și pantaloni negri. Ca accesorii potrivite, vă recomandăm un ac de cravată frumos ornamentat și joben.

Stresemann

Acest costum poartă denumirea lui Gustav Stresemann, un politician și diplomat german renumit pentru ținutele sale elegante în diverse ocazii. Costumul este compus din sacou negru, cămașă albă cu butoni la manșetă, vestă gri și cravată de un gri deschis sau gri argintiu. Pantalonii sunt gri închis sau vărgați.

Smockingul

Este ținuta secolului nostru. Primele sale apariții au fost în Anglia, în jurul anului 1888. În mod tradițional, smockingul este de culoare neagră (foarte rar poate fi deschis la culoare). Nasturii sacoului pot fi închiși la unul sau la două rânduri. Dacă sacoul este închis la un singur rând de nasturi, vesta și lavaliera devin obligatorii și ar trebui să fie din mătase neagră sau albă. Reverul sacoului este îmbrăcat în mătase, iar pantalonul are, de asemenea, o dungă mică din mătase pe laterale, numită tress. În locul vestei și lavalierei poate fi purtat un brâu, la care se recomandă asortarea unui papion din mătase, de preferat de culoare neagră.

Fracul

A devenit ținuta oficială prin secolul al XVIII-lea, datorită uniformei militare. Este de culoare închisă, negru sau bleumarin, fiind ideal pentru ținutele de seară. Sacoul ajunge, în partea din față, până în dreptul brâului, iar în spate are o parte alungită numită „coada rândunicii”, datorită tăieturii pe lungime a acesteia. Cele două laterale pot fi ornamentate cu mătase, pentru un plus de eleganță. Sacoul nu se încheie în nasturi, ci se poartă deschis. Pantalonul este strâmt, cămașa este obligatoriu albă și apretată, vesta este albă și se poartă împreună cu cravată sau papion. Butonii de la cămașă trebuie să fie adevărate bijuterii.

Dandy-look

Dandy-look-ul este o ultimă propunere pentru costumul romantic și cuceritor. Este o replică mai modernă a costumelor clasice de tip frac sau smocking. Dacă sunteți un romantic incurabil, nu ezitați să alegeți pentru un asemenea eveniment o ținută în stilul dumneavoastră.

Related Posts