Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Lungimea perfectă pentru mâneca la cămașă, sacou și costum

În ținuta masculină unul dintre subiectele cele mai discutate este lungimea corectă a mânecii cămășilor, sacourilor și a combinațiilor acestora

Din păcate, lungimea mânecii pare a fi o zonă gri în care oricine poate pretinde a fi un expert, indiferent de cât de mult sau cât de puțin știe despre acest lucru. De multe ori, regulile sunt citate, iar măsurătorile absolute sunt furnizate deși majoritatea uită că atunci când vine vorba despre aspectul mânecă – manșetă nu doar lungimea este importantă. În același timp este vorba și despre asortare corectă și armonioasă între sacou și cămașă.

De aceea, astăzi vom discuta despre 8 greșeli cu privire la lungimea mânecii, greșeli pe care trebuie să le evitați.

1. Lungimea corectă a mânecii – Baza degetului mare

9

În mod ideal, o cămașă cu manșetă de tipul francez ar trebui să ajungă la rădăcina degetului mare, în orice moment, chiar și atunci când vă deplasați. În cazul în care manșeta  se mută atunci când ridicați brațele, aveți o problemă cu cămașa, sau aceasta nu are o lungime suficientă a mânecii. Croiala mânecii poate fi prea mare, sau poate fi mai mare decât croiala mânicii și din acest motiv, atunci când vă deplasați poate trage mâneca în sus. Pentru a evita acest lucru, se optează pentru o cămașă a cărei croieli a mânecii este suficient de mare pentru a te face confortabil și în același timp suficient de mică pentru a păstra lungimea manșetei într-un mod corect.

2. Manșeta de tip francez este în formă de potcoavă

5

O manșetă franceză sau manșetă dublă pentru butoni nu ar trebui să se potrivească prea strâns, nici prea larg. Butonii trebuie să stea strânși, astfel încât manșeta să ia o formă de potcoavă în jurul încheieturii mâinii. În acest fel, manșeta nu se va deplasa în sus sau în jos, chiar dacă aveți un pic de o lungime suplimentară în mâneci.

3. Butoniera trebuie să fie poziționată aproape de margine

8Butoniera trebuie să fie amplasată în mijlocul manșetei și poziționată destul de aproape de margine, deoarece dacă este poziționată altfel este prea strâmt și arată ciudat. În Marea Britanie, uneori butoniera este localizată în partea din față a manșetei pentru a  scoate în evidență butonii pe care îi purtați. În Europa continentală, și în special în Germania, această caracteristică se întâlnește de obicei la cămășile din ținuta de seară sau din ținuta de dimineață, mai degrabă decât pe cămășile purtate de zi cu zi.

2

Desigur, dacă sunteți purtător de ceas, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pe sub manșetă, pentru purtarea comodă a ceasului. Dimensionarea perfectă a manșetei este o caracteristică ce poate fi realizată numai în cazul cămășilor personalizate. Chiar și atunci, uneori există diferențe uriașe între mărimile de ceasuri, ceea ce înseamnă că purtarea ceasului poate fi asociată numai cu o parte din cămăși.

4. Manșeta cămășii nu trebuie să fie prea largă, în caz contrar va aluneca

14

Dacă manșeta cămășii este atât de largă încât aveți posibilitatea să glisați mâna destul de mult, chiar dacă aveți butoni, cel mai sigur există o problemă.

Nu doar că arată ca și cum cămașa este de la un frate mai mare, dar de asemenea duce la o ținută inestetică.

5. Manșeta cămășii nu trebuie să fie prea îngustă

10În cazul în care manșeta cămășii este prea strâmtă, cămașa poate arăta ca și cum este a unui copil, evidențiind faptul că proporțiile nu sunt adecvate.

6

6. Sacoul potrivit / lungimea mânecii costumului

În timp ce lucrurile sunt relativ simple, cu mâneca cămășii, lungimea pare a fi un pic mai complicată, în cazul mânecii sacoului.

Să fie vizibilă manșeta sau nu?

Astăzi, multe ghiduri dedicate bărbaților susține faptul că lungimea corespunzătoare mânecii sacoului trebuie să fie intre ½ inch (1.25 cm).

  • în conformitate cu Alan Flusser – 1 cm.
  • Bert Bacharach a pretins că ar trebui să fie doar 0.64 cm, în 1953.
  • Baron von Eelking sugerează că trebuie să fie vizibili 2 cm de manșetă, dacă acestea sunt dintr-un material mai moale, și 1 cm pentru manșete rigide ce se pot purta cu cravată albă sau cravată neagră.
  • Nicholas Storey remarcă în istoria modei pentru bărbați, că unii croitori britanici bespoke de multe ori preferă să nu fie vizibilă deloc manșeta cămășii.
  • Northcote Parkinson a scris în publicația Legile lui Parkinson, că americanii arată manșeta, iar britanicii nu o fac.

11

Afișând mai mult de 4 cm te face să arăți că ai împrumutat sacoul de la fratele tău mai mic și are un aspect pur și simplu rău.

De fapt, mulți fotografi și o parte din ilustrațiile de modă din SUA și Europa continentală afișează bărbați care prezintă manșeta, dar variază de la o imagine la alta. După cum se poate vedea, de-a lungul istoriei, mulți bărbați purtau mânecile suficient de scurte pentru a arăta manșeta, dar au existat și alți domni care au ales să facă contrariul.

Ca atare, orice “regulă” cu privire la această chestiune nu ar trebui să fie considerată ca o necesitate absolută, ci mai degrabă ca un ghid pentru bărbații care se află în procesul de învățare despre îmbrăcămintea clasică pentru bărbați.

7. Lățimea manșetei

Nu contează dacă vă decideți să arătați puțin din manșeta cămășii sau nu, este important ca manșeta sacoului să fie asortată cu cea a cămășii. Sacourile mai vechi au, uneori, un tiv cu mâneci foarte largi, care arată foarte inestetic. Acest lucru este pur și simplu prea ciudat și face ca mâinile dumneavoastră să fie mici și neproporționale. Prin urmare, trebuie să acordați o atenție deosebită echilibrului dintre lățimea manșetei cămășii și lățimea manșetei sacoului.

13perfect-shirt-cuff-to-sleeve-cuff-ratio-705x4328. Armonia dintre sacou și cămașă

Deoarece echilibrul perfect se realizează atunci când lungimea manșetelor atât a sacoului cât și a cămășii se potrivesc perfect, așadar trebuie să fiți foarte atenți atunci când vă cumpărați o haină.

Pentru cele mai bune rezultate, vă sugerăm să apelați la un croitor pentru îmbunătățiri și o potrivire perfectă.

9. Butonii

Manșetele tip cilindru sunt mai înguste decât manșetele franceze, deoarece acestea se înfășoară în jurul încheieturii mâinii. În consecință, lățimea ideală a mânecii sacoului se modifică în funcție de manșeta aleasă. În mod tradițional, manșetele de tip cilindru au devenit standarde pentru sacourile sport și articolele de îmbrăcăminte ocazionale în timp ce manșetele franceze sunt purtate la costumele care sunt adecvate unui eveniment special.

Astăzi, oamenii pot purta orice își doresc și, în consecință, fie mânicile par mult prea largi, sau late. Atunci când alegeți cămașa, costumul sau sacoul în viitor, trebuie să luați în considerare și aceste aspecte.

În mod ideal, o manșetă tip cilindru se va potrivi foarte bine încheieturii mâinilor.

4

Dacă purtați un ceas de mână, aveți nevoie de un pic de spațiu suplimentar.

3În orice caz, încercați să evitați manșetele late la cămașă deoarece vor luneca fie în jos fie în partea de sus a bratului.

1

Ce lungime a mânecii este potrivită pentru dumneavoastră?

După cum se poate vedea, există mai multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare la o mânecă decât lungimea corespunzătoare. La sfârșitul zilei, totul se reduce la bun gust. În cazul în care vă concentrați asupra proporției și a armoniei, veți fi întotdeauna bine îmbrăcat. Dacă afișați manșeta, asigurați-vă că nu este prea scurtă și concentrați-vă pe aspectele subliniate mai sus.