Sfaturi Utile, Uncategorized

Ghidul pentru ținuta de vară perfectă

Vara deja își face simțită prezența. Temperaturile ridicate din această perioadă necesită atenție sporită în ceea ce privește stilul de îmbrăcăminte abordat. Dar cum facem să reușim să ne îmbrăcăm adecvat la birou, la ocazii speciale și alte evenimente pentru a face față cu brio căldurii?

Ce să avem în vedere în alegerea ținutei potrivite

Cele mai importante aspecte ce trebuie luate în calcul sunt materialele folosite, țesăturile, construcția costumului și culorile alese.

Materiale recomandate

Pentru acest sezon există o multitudine de țesături și materiale din care putem să ne inspiram. Printre acestea amintim inul, lâna, mohairul, bumbacul și mătasea. Deasemenea, se poate opta pentru o combinație între acestea.

Inul

Țesăturile de in sunt de acum un etalon în ceea ce privește îmbrăcămintea comodă și elegantă a sezonului cald. Hainele din in sunt ușoare, durabile și simplu de croit. Textura acestuia este cu adevărat deosebită și naturală. Din păcate, acesta se încrețește foarte ușor, creând cute. De aceea, dacă doriți să îl utilizați la o îmbrăcăminte de birou, ar trebui să îl combinați cu bumbacul sau lâna.

Lâna

Deși este asociată cu sezonul rece, lâna poate fi un aliat de încredere și vara. Un costum de lână croit corect va lăsa pielea să respire, fiind în același timp foarte ușor.

Fresca

Cuvântul fresca este derivat din “affresco”, ce se traduce prin “fresh”, senzația ideală pe timpul verii. Țesătura permite trecerea cu ușurință a curenților de aer, iar din punct de vedere vizual acesta crează un look elegant și rafinat.

Mohair

În afară de ținutele de ocazie, mohairul este popular și pentru climatele fierbinți. Spre deosebire de bumbac, acesta întotdeauna arată bine, fără să se încrețească. Acesta este foarte rezistent la murdărie. Singurul minus al materialului este prețul. Un costum din mohair 100% poate ajunge la costuri destul de mari.

Bumbac

Costumul din bumbac este una dintre cele mai versatile opțiuni, astfel încât îți permite să arăți atât rafinat, cât și casual, păstrând în același timp un look friendly de vară.

Mătase

Niciun alt material nu este mai ușor ca mătasea. Aceasta este printre cele mai luxurioase țesături, rezistă bine la purtarea de zi cu zi și oferă un aspect soft și fresh. Chiar și așa, nu o să vedeți niciodată un costum 100% din mătase, din cauza durabilității scăzute și a faptului că permite lichidelor și a transpirației să fie observabile.

Culorile folosite

Pe timp de vară, trebuie să rețineți că nuanțele și culorile închise vor atrage căldura, iar culorile deschise o vor reflecta. În afară de această simplă regulă, puteți să lăsați imaginația să zburde, încercând să vă puneți personalitatea în evidență. Vara este perfectă pentru culorile vibrante și nonconformiste.

Te-ai hotărât?

În concluzie, orice stil ai aborda, e bine de știut că trebuie să faci alegerile potrivite astfel încât căldura să fie cât mai ușor de suportat, transpirația să nu își facă apariția, iar ținuta să rămână impecabilă pe tot parcursul zilei.

Pentru îndrumări specializate, te așteptăm în showroom-ul nostru pentru a-ți transmite personal sfaturi personalizate constituției și gusturilor tale.

Related Posts