Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Sfaturi pentru îmbrăcămintea bărbaților înalți sau scunzi, precum și pentru cei mai corpolenți

Style-Tips-big-gentlemen_3870x1440-900x335

În cea mai mare parte moda este orientată în jurul modelelor tinere care promovează o imagine a modelelor suple. Cu toate acestea, mulți oameni au un aspect mai plinuț, iar cu vârsta înaintată cei mai mulți bărbați adaugă câteva kilograme. Vestea bună e că indiferent de construcția corpului dumneavoastră puteți arăta cu siguranță elegant și spilcuit. Multe branduri realizează costume pentru bărbați înalți, dar rareori vezi haine pentru bărbați, care sunt corpolenți și mai scunzi. În ghidul de astăzi, dorim să ajutăm oamenii care se încadrează în orice dimensiuni.

Sfaturi în alegerea costumului pentru persoanele înalte, scunde sau pentru cei corpolenți

De ce sunt costumele care se află pe raft de nerecomandat pentru bărbații corpolenți?

Problema uriașă este reprezentată de faptul că majoritatea costumelor care se află la raft rareori pot oferi o potrivire bună pentru bărbații voinici, ceea ce duce la inconfort. Pentru a înțelege de ce se întâmplă asta, trebuie să ne uităm la modelul care este folosit pentru realizarea respectivului costum.

Poorly-Fitting-Suit

big-gentleman-in-properly-fitting-suit

  1. Un model de costum este scalat peste dimensiuni.
  2. Când se mărește dimensiunea pieptului, orice altceva devine mult prea mare: croiala mânecii, lungimea, umerii, etc.
  3. Deci, când aveți o burtă mai mare, lățimea umerilor nu se schimbă, iar brațele nu se lungesc. În cazul în care mâneca este singura problemă, ar putea fi scurtată, dar lungimea sacoului determină poziționarea buzunarelor și butonierelor – care nu pot fi repoziționate – de aceea costumele de la raft nu se potrivesc așa de bine pentru bărbații mai corpolenți.

Reiner-Calmund-Big-Man-in-Three-Piece-Suit-440x900Fiți atenți la umeri

Lățimea corectă a umerilor este cel mai important aspect. Desigur, la capătul opus al acestui aspect, ar trebui să se evite, de asemenea, purtarea de îmbrăcăminte cu un număr care este atât de strâns încât se pot vedea ridurile, pentru că vă face să arătați ca un cârnaț presat.

Ce costume ar trebui cumpărate de bărbații mai corpolenți? Răspuns: costume la comandă!

În cazul în care sunteți scund și puțin mai corpolent, un costum care se află pe raftul magazinelor probabil nu vi se va potrivi, în timp ce există o mică șansă ca cei înalți să poată găsi un costum care să se potrivească destul de bine, cu unele modificări, dar într-adevăr depinde de brand. În general, o opțiune mai bună este de a merge pe mâna hainelor personalizate, cum ar fi “Made to measure” sau dacă vă puteți permite „Bespoke”. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că nu toate costumele sunt create la fel și bărbații cu proporții neobișnuite trebuie să beneficieze de un croitor cu un ochi experimentat.

Culori și modele

Culorile închise, bleumarin și culoarea cărbunelui cu siguranță va funcționa bine, la fel ca și la mulți alți bărbați. Este cu siguranță o idee inteligentă să te îmbraci mai clasic, cu cămăși albastre sau albe ușoare și o cravată simplă, cu toate acestea nu sunt limite la aceste câteva culori. Mai mult decât atât, este important pentru tine să nu atragi atenția asupra zonelor pe care dorești să le reduci,  prin culori ostentative și dungi orizontale.

Puteți purta modele, dar încercați să faceți acest lucru într-un mod subtil. De asemenea, un costum de glencheck este în regulă, dar alegeți un material mai rafinat cu model mai mare. Acest lucru va face să arătați interesant și modelul mai mare va armoniza cu tipul de corp.

A-waistcoat-makes-you-look-great-even-if-you-have-a-few-extra-pounds-on-your-hip-677x9008 sfaturi pentru alegerea costumului pentru “Big Men”

  1. Acordați o atenție sporită pentru a vi se potrivi; evitați cumpărarea hainelor ”de pe raft” și alegeți costumul la comandă în schimb.
  2. Alegeți un costum la un singur rând de nasturi, deoarece acesta vă va face să arătați mai subțire şi evitaţi costumele la 2 rânduri de nasturi
  3. Purtați bretele pentru pantaloni, deoarece sunt mult mai confortabil și arăta mai bine, iar pantalonii nu vor aluneca în jos de pe şold.
  4. Alegeți pantaloni care să fie comozi. Pliurile vă oferă spațiu suplimentar la picioare, mai ales atunci când stați jos și ajută pantalonul să se aranjeze mai natural, urmărind linia corpului.
  5. Purtați culori solide sau modele subtile. Să fie concentrate pe formă și să nu fie prea strălucitoare. Dungile late vă fac să arătați mai mare.
  6. Încercați să purtați o vestă. Vă face să arătați mai bine, iar dacă alegeți o culoare închisă vă poate ajuta din punct de vedere vizual.
  7. Purtați cravată cu noduri de dimensiuni medii și evitați tricourile cutaway. Ținuta trebuie să fie una echilibrată și un nod mare la cravată pe o persoană corpolentă scoate în evidență doar aspectele negative. Același lucru este valabil și cu gulerele la cămașă. Un guler la camașă de tipul super-lat face ca fața dumneavoastră să arate foarte lată.
  8. Alegeți țesături care respiră și care sunt mai calitative. Trebuie să alegeți țesături mai grele, deoarece se vor aranja mai bine pe corpul dumneavoastră, dar naturale astfel să permită aerului să treacă – pentru că un om transpirat nu este un om atractiv.

Cămașa și cravata

Gulerul Shirt trebuie să se potrivească foarte bine în zona gâtului

În mod ideal, gulerul la cămașă trebuie să vină perfect mulat pe gât. Problema cu cămășile de pe raft este, din nou, proporțiile scalate în mod uniform. Dacă aveți un gât deosebit de dezvoltat, restul cămășii se va simți ca un cort. Prin urmare, să acordați o atenție mare la fixarea gulerului cămășii.

Vă recomandăm să optaţi pentru o cămaşă făcută la comandă, care este garantată să vă vină perfect, nu doar acceptabil.

 

Related Posts