Ghidul miresei, Uncategorized

Ce tip de corset ti se potriveste pentru rochia de mireasa?

bodice-e1305065943149

Orice rochie de mireasa, este formata din doua parti principale: fusta si corsetul. Fusta, in general, curge pe langa corp, astfel ca nu are nevoie de prea multe masuratori. In schimb cu corsetul este o alta poveste. Forma si modul in care se aseaza corsetul creeaza un impact vizual major asupra aspectului general al rochiei.

Astfel atunci cand vei merge la cumparaturi sa-ti cauti rochia de mireasa mult visata, trebuie sa ai lectia invatata si sa intelegi diferenta dintre un corset bine lucrat, care se aseaza perfect, si unul mai putin reusit. De asemenea corsetul se alege si in functie de fizionomia cu care te-a inzestrat natura. Un corset bine ales cantareste foarte mult in impactul vizual al rochiei, iar acest aspect te va pune intr-o lumina excelenta.

CORSETUL CRUMBCATCHER

Este un decolteu cu un impact vizual dinamic, realizat de cele mai multe ori din dantela si incretit in partea de sus a bustului. Desi are un nume mai putin atragator, corsetul de tip Crumbcatcher este unul vintage, foarte dragut, si care si-a recastigat popularitatea incepand cu anul 2008. Un alt avantaj al acestui tip de corset il reprezinta faptul ca atrage atentia simultan asupra taliei, formei bustului si asupra fetei. Mai trebuie precizat faptul ca acest tip de rochii sunt in general fara maneci.

CORSETUL BONING

Este un tip de corset cu o forma mai rigida, datorita faptului ca acesta este sustinut de niste insertii flexibile din otel. Avantajele acestui tip de corset il reprezinta liniile clare, cusaturile laterale perfect drepte si faptul ca acest tip de corset nu se deformeaza pe corpul miresei, lasand impresia unei simetrii perfecte. Corserul Boning accentuiaza o talie in forma de V in partea de jos a corsetului. Acest tip de corset ofera un sentiment regal , Victorian. Rochiile cu acest tip de corset sunt potrivite pentru miresele mai plinuta, insa, pentru miresele minione nu sunt la fel de potrivite.

CORSETUL CORSET

Acest tip de corset este inspirat inca din anii 1700, cand in Europa era la mare moda. Pentru rochiile de mireasa, acesta are un aspect foarte rigid, evidentiind forma de clepsidra. De asemenea in mod traditional se strange la spate(cu ajutorul unui snur), dar uneori si in partea din fata, fiind legat apoi in talie cu o funda. Acest tip de corset este destul de impresionant pentru o rochie de mireasa, insa pentru cea care o poarta nu este intotdeauna confortabila, datorita stransorii.

CORSETUL OVERLAY

Este realizat dintr-o tesatura deoasebita, stratificata in partea de sus a corsetului, pentru a adauga finete si desavarsire. Reprezinta stilul vintage caracteristic anilor 1920 si se adreseaza mireselor ce nu doresc rochii de mireasa foarte extravagante, dar care, totusi, au o finete aparte.

CORSETUL  RUCHING

Acest corset are o tesatura deosebita, cu detalii flirtante. Tesatura este realizata astfel incat sa creeze linii fine, orizontale, pe suprafata corsetul. Acest tip de corset se potriveste mireselor subtirele deoarece le scoate foarte bine in evidenta fizionomia, completand-ule perfect. Ruching  este potrivit si miresicilor ce au cateva kilograme in plus, insa nu este o alegere inspirata pentru cele ce sunt plinute.

CORSETUL INSERT

Acest tip de corset se diferentiaza de celelalte prin faptul ca o bucata de material, de obicei in contrast cu restul rochiei, este aplicat in zona decolteului. Aceste insertii de material se aplica mai ales rochiilor cu un decolteu in V foarte adanc.

Related Posts