Accesorii femei, Uncategorized

Palaria – un accesoriu ce te poate pune in valoare

eleganta palariilor

In trecut, palaria reprezenta un accesoriu obligatoriu in tinuta unei femei. Ii oferea eleganta si definea un anumit statut social. Astazi, palaria defineste o tinuta chic si totodata te poate face remarcata in multime.

Palaria este un accesoriu cu o istorie bogata, prima reprezentare a acesteia aparand sub forma unor picturi intr-un mormant din Teba, Grecia, simbolizand un anumit statut social. In secolul al-XIX-lea au inceput sa apara tot mai multe stiluri de palarii atat pentru femei cat si pentru barbati. Modele variaza inca de atunci de la palarii de dimensiuni reduse la cele mari, decorate cu accesorii diverse: dantela, paiete, strasuri, fundite, panglici in culori, etc.

Astazi, palaria este un accesoriu statement, purtat cu acelasi scop ca in secolele trecute, de a iesi in evidenta. Totusi palariile sunt de multe ori prea putin apreciate in comparatie cu potentialul lor extrem de mare de a transforma infatisarea oricarei persoane. Important este sa stii cum sa le alegi pentru a te pune in valoare si a se potrivi tinutei pe care o porti in ziua respectiva.

Greseala cea mai mare este sa crezi ca palariile nu ti se potrivesc. Daca ai ajuns la concluzia asta, inseamna ca nu stii cum sa o alegi. Palariile sunt ca pantofii, complimenteaza imbracamintea, punand-o in valoare. In acelasi timp, arata lumii latura ta creativa.  Important este sa stii sa le asortezi in functie de ocazie.

Palariile Fedora – sunt palarii tipic barbatesti sau de inspiratie masculina, fiind cele mai flexibile si populare, putand fi fabricate din orice material si purtate in orice conditii.

Palariile Floppy- sunt ideale pentru a fi purtate in zilele calduroase de vara sau pentru mers la plaja, cand vrei sa te feresti de razele cumplite ale soarelui. Sunt disponibile de obicei in culori vesele si te vor face sa transmiti optimism si incredere.

Palariile de tip Cowboy, in schimb, trebuie pastrate pentru mersul la rodeo si petreceri tematice, deoarece acestea nu pot fi purtate in alte circumstante.

Palariile se aleg si in functie de forma fetei

In cazul in care ai forma fetei alungita, trebuie sa eviti cu orice pret palariile alungite in crestet pentru ca iti vor pune si mai mult in evidenta aceasta trasatura, iar daca fata este rotunda, evita-le pe cele cu bor mic.

De asemenea daca o palarie este prea mica pentru fata ta, vei obtine un aspect neplacut, de aceea este important sa acorzi multa atentie cumpararii acestui element din garderoba.

Cand achizitionezi o palarie trebuie sa o probezi si sa misti capul de la stanga la dreapta. Daca palaria se misca inseamna ca este prea mare, intrucat oricum se va mai lasa cu timpul.

Palaria este un accesoriu care poate deveni extraordinar atunci cand este aleasa cu grija si purtata la o tinuta potrivita. Astfel nu ezita sa-ti imbogatesti garderoba cu palariile care iti plac.

Related Posts