Cromatica, Uncategorized

Simbolistica si caracteristicile culorilor

 

 

simbolistica culori 01

Avand in minte croitorul modern, scopul nostru este sa inspiram. Aceasta colectie se axeaza pe culoare si design, oferind clientilor nostri posibilitatea de a impinge limitele croitului de tip “bespoke” catre un nou nivel, care nu a mai fost atins pana acum.

Tesaturi cu imprimeuri precum “block checks”, “glen-uri” colorate si dungi curajoase pot fi croite independent, obtinand piese de imbrcaminte clasice si elegante, sau pot fi combinate pentru a obtine o tinuta avangardista, potrivita pentru persoanele care isi doresc sa fie remarcate.

Argintiu cu o nuanta de alb.

Argintiul are puritatea albului, dar cu un strop de negru care ii ofera o nuanta mai calda. Acesta lumineaza calea care ne sta inainte si ne ajuta sa ne depasim problemele emotionale. Totodata, aceasta culoare ne ajuta sa inaintam si sa imbratisam viitorul.

Albul este culoarea perfectiunii. Simplitatea albului sugereaza atat eficienta cat si intelegere, iar o persoana care poarta alb este considerata ca fiind cinstita, democratica si deschisa la minte.

“Charcoal Grey” sau “griul de tip carbune” cu o nuanta de rosu.

Culoarea “charcoal grey” este reprezentativa pentru o gandire echilibrata, intrucat ea este un mediator pentru toate celelalte culori. Lipsita de emotii, ea are un efect calmant, oferind stabilitate, pace interioara si calm intr-o lume haotica.

Rosul, culoarea focului, transmite impresia de energie, putere, determinare si conducere. Persoana care lucreaza in business si poarta rosu este spontana, motivata si emana in jurul sau putere. Aceasta persoana vrea sa fie observata de catre cei din jurul ei.

Negru cu o nuanta de “Plum” sau “mov inchis” (specific “prunelor”).

Negru este o culoare ce simbolizeaza putere si autoritate. Ea transimte sentimente puternice si da dovada de o gandire logica.  Chiar daca importanta negrului incepe sa fie diminuata, ea transmite in continuare putere, eleganta si complexitate.

Culoarea “plum” amesteca stabilitatea si calmul albastrului cu energia puternica a rosului. Ea este asociata cu creativitatea, puterea si bogatia.

“Cornflower blue” (“albastru specific albastrelelor”) cu o nuanta de “Powder Blue” sau “bleu prafuit”.

Culoarea “cornflower blue” simbolizeaza puterea, maturitatea, inteligenta si stabilitatea. O persoana care lucreaza in business si poarta albastru este respectata de catre cei din jur si inspira siguranta si pace interioara.

Culoarea “powder blue” energizeaza si modernizeaza  culoarea “charcoal grey” oferind energie pozitiva si lasand o cale deschisa catre comunicare.

Maro cu o nuanta de verde.

Culoarea maro simbolizeaza stabilitate si caldura. Persoana care poarta maro are o personalitate sincera, practica si este in acelasi timp tipul de persoana care rezolva aproape orice problema.

Verdele este o culoare a naturii ce ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru un stil de viata echlibrat si  sanatos. Sentimenul de viata radiaza in jurul persoanelor sau obiectelor care pot fi asociate cu oricare nuanta a verdelui.

 

 

Related Posts