Accesorii barbati, Uncategorized

Cum asortam ceasul la tinuta pe care o purtam

ceasul si tinuta

In articolul trecut am vorbit despre eleganta si personalitatea pe care ne-o ofera un ceas de calitate ales cu bun gust. Astazi vom vorbi despre cum ar trebui sa asortam acest accesoriu important la tinuta noastra.

Ceasurile sunt niste accesorii care nu ar trebui sa lipseasca din tinuta noastra completa. Aceste accesorii ne releva o anumita personalitate adaugandu-ne culoare, clasa si bineinteles stilul, pe care il modelam prin alegerile noastre. Ca in cazul tuturor accesoriilor, ceasul are rolul de a completa tinuta, astfel acesta trebuie sa se asorteze cu aceasta si sa-i ofere un plus de stil. Simpla purtare a acestuia nu este de ajuns. Este esential ca inainte sa-ti achizitionezi un ceas sa te gandesti inainte cu ce alte accesorii o sa-l porti. Dacă deţii o colecţie de butoni şi inele de aur, poate ar trebui să-ţi cumperi un ceas de aur, sau cel putin sa predomine aceasta nuanta in textura sa.

Primul aspect foarte important, atunci cand te-ai hotarat sa-ti achizitionezi un ceas, este sa se potriveasca constitutiei tale. Astfel cei care au incheieturile mici, trebuie sa poarte ceasuri mici sau medii, iar cei cu incheieturile mai trebuie sa poarte ceasuri mari voluminoase. Nu trebuie sa omitem faptul ca ceasul se alege si in functie de nunta pielii.

Cureaua ceasului reprezinta, de asemenea, un aspect demn de luat in considerare, deoarece acestea se gasesc intr-o gama variata, pentru toate gusturile. Acestea pot fi realizate din piele de crocodil, piele de aligator, piele de barenia, cauciuc, material textil, material sintetic, material textil profesional, cauciuc cu inserţii de oţel având uneori cataramă basculantă din titan, aur alb sau oţel.

Este important sa te interesezi de unde poti achizitiona curele de schimb, deoarece  in acest fel un ceas de calitate il poti asorta la nenumarate tinute doar schimbandu-i cureaua.

Astfel cateva reguli simple ne invata ca: argintiul se asortează cu negrul, griul şi albastrul, iar dacă mergi pe auriu el se va potrivi cu maroul, bejul, bronzul şi alte tonuri pământii. Spre exemplu, dacă deţii un costum negru sau gri, atunci o curea negră de ceas este cea mai potrivită. In ceea ce priveste costumele maro vom alege un ceas ce are curea de culoarea maro. Cureaua argintie, in schimb, merge bine cu toate nuanţele de costum enunţate mai sus.

Daca doriti sa mergeti si mai departe puteti asorta ceasul si cu pantofii sau cureaua. O curea de ceas care te scoate în evidenţă este aceea care are cusăturile de altă culoare, cum ar fi: cureaua neagră şi două cusături albe sau portocalii.

Chiar daca ai asortat asa cum trebuie cureaua la tinuta, alegand si cei mai buni pantofi, nu vei fi luat in serios daca gresesti in privinta ceasului. Dupa cum vedeti ceasul este un accesoriu important si de fiecare data ne intoarcem si ne raportam la el.

Exista trei tipuri de ceasuri care pot merge cu orice ţinută posibilă:

Ceasul elegant – este preferabil să fie analog nu digital, pentru a-ţi oferi o ţinută clasică. Acesta trebuie purtat doar la evenimente formale.

Ceasul casual – trebuie să aibă o curea lată de piele, să fie analog sau digital şi este perfect în timpul zilei şi pentru o ieşire în oraş.

Ceasul sport – este de obicei digital, rezistent la apă şi neapărat trebuie să aibă şi cronometru. Acesta merge foarte bine la ţinuta sport.

Ceasurile nu mai sunt de mult niste simple obiecte care ne arata ora si atat. Acestea au devenit niste accesorii importante care pot ‘’vorbi’’ despre noi, despre stilul si personalitatea noastra. Speram ca acest articol sa va fie de folos in alegerile voastre viitoare.

Related Posts