Croitorie, Uncategorized

Importanta reverului la un sacou

rever costum

Reverul unui sacou este unul dintre cele mai importante elemente ale unei tinute formale pentru barbati, motiv pentru care necesita o atentie deosebita. Din nefericire, majoritatea persoanelor nu acorda aceasta atentie deoarece nu cunoasc ce fel de rever se potriveste cel mai bine in functie de evenimentul la care participa. Majoritatea costumelor de seara sunt realizate cu trei tipuri de rever: “notch lapel” adica rever drept, “peak lapel” adica rever asutit (crestat, sau “la colt”) si “shawl lapel” adica rever sal. In acest articol va vom prezenta toate cele trei tipuri de rever pentru a va ajuta sa descoperiti care dintre ele este cel mai potrivit pentru stilul dumneavoastra.

Dar mai intai trebuie sa definim care sunt aspectele majoare ale unui rever:

  1. Primul aspect si cel mai important este tipul de rever, care, asa cum am specificat si mai sus, este de 3 feluri : notch lapel” adica rever drept, “peak lapel” adica rever asutit (crestat, sau “la colt”) si “shawl lapel” adica rever sal.
  2. Cel de al doilea aspect important este latimea reverului. Aceasta se masoara perpendicular cu marginea sacoului, in punctul cel mai lat al reverului. Exista trei tipuri importante de rever, in functie de latime:
  • Slim sau subtire(aprox. 3 cm– 5 cm)
  • Regular sau normal (aprox. 5 cm – 8 cm)
  • Wide sau lat (aprox. 8 cm – 12 cm)
  1. Iar ultimul aspect important este curbura (bucla sau rasucirea ) pe care o realizeaza reverul incepand de la guler pana la primul nasture al sacoului.

Atunci cand vreti sa alegeti un tip de rever, exista cativa facori pe care trebuie sa ii luati in considerare:

  1. Locul si tipul de ocazie la care intentionati sa participati – Tipul de costum si, implicit, tipul de rever trebuie sa fie alese in functie de cat de important si formal este evenimentul la care luati parte.
  2. Tipul de costum – Nu toate tipurile de rever se potrivesc la orice costum. De exemplu, reverul sal este cel mai potrivit pentru un smoching, iar un sacou cu doua randuri de nasturi ar trebui sa aiba aproape intotdeauna un rever ascutit (“peak lapel”).
  3. Dimensiunea corpului – Forma corpului dumneavoastra este un factor deosebit de important atunci cand vine vorba de alegerea unui rever potrivit. De exemplu, un rever “slim” (sau ingust) se potriveste cel mai bine unui barbat cu un fizic inalt si subtire, in timp ce o persoana mai corpolenta ar trebui intotdeauna sa opteze pentru un rever “regular” (sau normal) sau chiar “wide” (sau lat)

Cele trei tipuri de rever pe care fiecare gentleman trebuie sa le cunoasca:

“Notch Lapel” sau reverul drept

Acest tip de rever  poate fi diferentiat de catre celelalte prin intermediul deschizaturii care se realizeaza in punctul in care capatul gulerului se intalneste cu inceputul reverului, formand deobicei un unghi de 75 – 90 de grade. Reverul drept este cel mai intalnit deoarece este cel mai practic si versatil dintre cele trei tipuri de rever. Cel mai adesea, acest tip de rever se poate regasi la costumele cu un singur rand de nasturi si la majoritatea blazer-urilor. Reverul drept este cea mai buna alegere pentru o persoana care nu isi doreste decat un singur costum.

Unde poti purta un sacou cu un astfel de rever? : Un astfel de sacou este potrivit pentru viata de zi cu zi; il puteti purta atunci cand mergeti la munca, la un interviu, la un restaurant, cand mergeti in vizita la cineva si la orice alta ocazie de acest gen.

Pentru ce fel de fizic este potrivit un scaou cu un astfel de rever? : Acest tip de sacou este potrivit pentru orice persoana, indiferent de fizicul pe care il are.

Peak Lapel sau rever asutit (crestat, sau “la colt”)

Acest tip de rever care poate fi remarcat prin intermediul marginilor sale ascutite care sunt indreptate spre umeri, este considerat ca fiind cel mai formal tip de rever, motiv pentru care il putem intalni la majoritatea fracurilor si la sacourile cu doua randuri de nasturi. Totodata, costumele realizate cu un rever ascutit sunt si cele mai scumpe, intrucat ele necesita cea mai multa atentie si profesionalism din partea croitorilor.

Unde poti purta un sacou cu un astfel de rever? – Acest tip de costum este cea mai bun alegere pentru o ocazie speciala sau pentru un eveniment formal precum o nunta, un banchet, o cina festiva, un concert de muzica clasica sau orice alt eveniment de acest gen.

Pentru ce fel de fizic este potrivit un scaou cu un astfel de rever? – Acest tip de costum poate fi purtat de catre orice barbat, insa, persoanele mai scunde si mai corpolente vor fi intotdeauna cele mai avantajate de acest tip de rever, intrucat el creeaza impresia de subtiere datorita latimii lor si totodata impresia de alungire datorita marginilor ascutite care sunt indreptate in sus.

Shawl Lapel sau reverul sal

Acest tip de rever care se caracterizeaza prin intermediul marginii curbate care este neintrerupta, este cel mai des intalnit la costumele de seara si la smoching-uri. Desi nu prea poti vedea un rever sal la un alt tip de sacou decat un smoching, multi iubitori de moda sustin ca acest tip de rever poate fi purtat si la ocazii mai putin formale.

Unde poti purta un sacou cu un astfel de rever? – Acest tip de sacou este perfect pentru un eveniment formal de tip “black-tie”, pentru o gala, pentru o nunta sau orice alta ocazie de acest gen.

Pentru ce fel de fizic este potrivit un scaou cu un astfel de rever? – Reverul sal este potrivit pentru majoritatea tipurilor de fizic, insa nu este recomandat persoanelor cu o fata rotunda sau cu un corp rotunjit, intrucat forma reverului va accentua aceste aspecte. Astfel de persoane ar fi cel mai bine sa opteze pentru un sacou cu rever ascutit.