Tesaturi, Uncategorized

Inul – un material deosebit

DSC09867

Inul a fost folosit ca si material de imbracaminte  de catre clasele sociale instarite timp de secole intregi. Materialele tesute din in isi merita titlul de produse “premium” datorita cantitatii uriase de de timp  si grija care trebuie depuse pentru a putea pregati fibrele inainte ca acestea sa fie prelucrate.

Procesele utilizate pentru prelucrarea inului sunt foarte complicate si necesita un nivel inalt de indemanare si expertiza: incepand de la cultivarea plantei de in, pana la tesalarea si prelucrarea firelor intr-un tesut de calitate.

Tesaturile oferite in acest sezon au fost selectate si lucrate cu aceeasi grija cu care acestea sunt ulterior si procesate. Paleta de culori alese cu grija, ofera o varietate mai mare decat in trecut, aceasta incluzand atat tonuri contemporane cat si clasice.

Datorita naturii lor durabile de neegalat, materialele din aceasta colectie sunt ideale pentru sacouri, pantaloni, rochii si fuste.

Indiferent daca este folosita pentru o tinuta eleganta sau pentru tinuta mai “casual”, inul este cu siguranta cel mai potrivit material pentru sezonul de primavara si vara.

Valoarea inului se datoreaza unei serii multiple de calitati pe care le poseda, precum:

*Inul are un finisaj aspru, texturat cu un lustru remarcabil (sau bine definit)

*Inul este un material extraordinar de durabil care este foarte rezistent la abraziune, motiv pentru care este o alegere fantasctica pentru o tinuta de vara

*Inul are abilitatea de a absorbi apa si de a se usca foarte repede, oferind astfel pielii posibilitatea de a respire cu usurinta , aspect pentru care este alegerea perfecta  pentru o clima umeda si calda.

*Articolele de imbracaminte realizate din in isi pastreaza forma, in ciuda aspectului rigid al materialului.

*Inul este un material foarte subtire si usor, oferind astfel comfort si un look mai relaxat.

Related Posts