Ghidul unei nunti perfecte, Uncategorized

Ce alegem la nunta – formatie sau Dj

orga

Muzica este un detaliu foarte important la o nunta, deoarece de aceasta depinde starea de bine a invitatilor. Este putin probabil ca la toti invitatii sau la majoritatea lor sa le placa doar un anumit gen de muzica. Cei prezenti la nunta au varste diferite si bineinteles preferinte muzicale diferite.

Este greu sa ii multumesti pe toti

Este foarte bine sa stiti destul de clar cam ce fel de persoane predomina la nunta voastra, daca predomina persoanele in varsta sau daca predomina cei tineri. In general tinerii sunt cei care danseaza cel mai mult si intretin atmosfera la petrecere. Faceti o lista cu genuri muzicale comune, care sa le surada majoritatii nuntasilor. Chiar daca voua va place un gen de muzica foarte mult, este bine sa nu exagerati cu acesta, deoarece s-ar putea sa plictiseasca cel putin o parte a nuntasilor si nu cred ca asta va doriti. Chiar daca, spre exemplu, nu suportati deloc genul popular, totusi puteti face exceptie pentru cateva melodii, o hora fiind in cele mai multe cazuri foarte apreciata, mai ales cand nu aveti numai invitati tineri. Incercati sa evtitati melodiile lente, cateva sunt suficiente, altfel riscati ca nuntasii sa stea mai mult la masa.

Orice alegere prezinta avantajele si dezavantajele ei. Bineinteles ca decizia finala este la voi, dar incercati sa urmati recomandarile unor cunostinte apropiate care au facut nunta de curand, caci pe internet sau din reclame este greu sa va faceti o impresie reala despre formatia sau Dj-ul ascultat. Este bine mai intai sa alegeti genurile muzicale, ca apoi sa va decideti, in functie de acestea, daca veti chema o formatie sau un Dj, tinand cont ca formatia nu are un repertoriu foarte vast.

Avantajele formatiei

Alegerea unei formatii are marele avantaj ca poate incinge mai bine atmosfera. Intrebati ce genuri muzicale abordeaza si ce stiu ei mai bine sa cante. Daca exceleaza in genul popular, insa ati considerat ca majoritatea invitatilor prefera muzica moderna, este clar ca va trebui sa cautati pe altcineva. Daca hotararea a fost luata, asigurati-va ca au echipament profesionist, inclusiv statie de amplificare. Trebuie sa aveti in vedere si chiar sa le specificati de la inceput sa nu faca pauze lungi si daca vor canta la cerere. Deoarece formatia canta live, incidente pot aparea oricand, fie pe unele melodii falseaza, fie fac prea multe pauze ori se incurca, sau in cele mai rele sitautii se poate intrerupe curentul iar localul respectiv nu este asigurat cu generator electric. Acesta este un caz rarisim dar trebuie luat in calcul de la inceput.

Avantajele Dj-ului

Marele avantaj in alegerea unui  Dj este acela ca nu are un repertoriu prestabilit si poate face rost de orice melodie doriti. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca va puteti pune si voi amprenta pe lista finala de melodii care vor fi difuzate.

De asemenea asigurati-va ca  aparatura pe care o foloseste sa fie una profesionista. Alegeti un Dj care are un mixer performant. Este bine ca Dj-ul sa fie la curent cu dimensiunile localului unde va avea loc petrecerea pentru a veni cu aparatura pe masura. Pentru a fi un Dj bun nu inseamna ca este suficient o aparatura performanta. Acesta trebuie sa stie sa mentina nuntasii pe ringul de dans, sa observe spre ce muzica inclina invitatii, sa stie sa schimbe melodiile la timp si sa refuze cu pricepere avalansa de cereri venite din partea invitatilor.