Ghidul unui gentleman, Uncategorized

6 motive sa nu renunti la vesta sau brau cand imbraci smochingul

smoching

Domnii eleganti de astazi se lasa tot mai mult sedusi de moda costumelor de seara purtate fara vesta sau brau, alegand sa substituie aceasta piesa importanta din ansamblul „Black Tie” cu pantaloni cu betelie satinata. Desi gentlemenii care tin la traditie considera in continuare o astfel de tinuta moderna drept un „faux pas”, acest look a capatat o uriasa popularitate in ultimii ani, in special dupa aparitia celei mai noi serii de filme cu James Bond.

Posterul pentru „Casino Royale” il infatiseaza pe Daniel Craig aratand impecabil si cum se poate mai atragator , intr-un smoching modern, si e firesc ca impatimitii genului sa-si doreasca sa-i copieze tinuta. In realitate insa, un astfel de look nu avantajeaza pe oricine, si asta din cateva motive substantiale.

1. Costumul de seara cu talie expusa face parte dintr-un look casual, creat – in cazul lui Daniel Craig – special pentru posterul cu pricina. Daca nu planuiesti sa-l copiezi in toate privintele si sa apari la eveniment si cu papionul desfacut, cu camasa descheiata si agitand pistolul in mana, atunci n-ai niciun motiv sa omiti braul sau vesta de seara. Mai degraba, inspira-te din ce poarta James Bond in film, unde il putem vedea mereu cu sacoul incheiat si cu talia acoperita.

2. Ca sa poti purta un astfel de costum, ai nevoie – in primul rand – de un abdomen plat (la fel ca Daniel Craig) si, mai apoi, de un smoching facut la comanda de catre un croitor priceput. In cazul in care nu poti satisface aceste doua cerinte, e mai bine sa te rezumi la stilul „Black Tie” clasic, pentru ca un astfel de look e compatibil doar cu siluetele suple.

3. Un brau sau o vesta neagra continua vizual linia pantalonului, creand iluzia de silueta inalta. Alegand sa nu le porti vei obtine efectul exact opus: picioarele tale vor parea mai scurte.

4. Absenta vestei sau a braului scade din eleganta smochingului, facandu-l sa arate mai putin formal, mai ales daca porti o cravata lunga si un sacou care seamana mai degraba cu cel pentru costumele de zi. Daca apreciezi rafinamentul unei tinute „Black Tie”, nu vei iesi din casa cu talia neacoperita.

5. Chiar daca tii sacoul permanent incheiat, camasa tot va fi expusa in mod neelegant ori de cate ori duci mainile in buzunare. Tocmai din acest motiv se impune purtarea braului sau a vestei la un costum de seara.

6. La o astfel de tinuta nu vei putea purta o camasa traditionala de ceremonie, deoarece gaurile pentru butoni se opresc deasupra taliei, ceea ce inseamna ca nasturele/nasturii care ar trebui mascati de brau sau de vesta vor ramane expusi vederii.

Related Posts