Tendinte in moda, Uncategorized

Moda si costurile: nu fi dezamagit inainte de a consulta un specialist!

man-in-suit

Din cauza crizei economice, multi barbati au restrans cheltuielile si, considerand ca un costum este un… „moft“, prefera sa se imbrace cum pot mai elegant, evitand vizita la un designer sau la un croitor foarte priceput.
Sigur, e mult mai usor sa ai aceasta prejudecata: „Este prea scump!“ Pe de alta parte, o zicala din popor spune: „Suntem prea saraci ca sa ne ieftinim!“ La fel, poate ca este mai comod sa-ti alegi un costum de pe un raft al magazinului, fara a lua in calcul daca iti vine sau nu bine, fara a controla calitatea materialelor folosite si a cusaturilor.
Ei bine, vei fi probabil surprins sa afli ca, o data la un an macar, aproape oricine isi poate permite sa mearga la un croitor, pentru a-si face un costum pe masurile sale si pe gustul sau. Singurul avantaj al unui costum luat „la mana a doua“ sau direct de pe raftul vreunui magazin este cel al pretului, care, inevitabil, va fi mai scazut. Dar, atentie, nu cu mult!

Avantajele vizitei la croitor

Ar trebui ca orice barbat sa mearga macar o data in viata la un croitor sau la un designer priceput, pentru a-si face un costum. Deosebirile dintre alegerea unui costum „de-a gata“ si unul la comanda sunt multiple. Astfel, este in favoarea clientului sa mearga la un croitor, care se va ocupa si de eventualele ajustari necesare de-a lungul timpului.

In al doilea rand, croitorul se va ocupa si de crearea unui costum pe masurile tale, astfel ca imaginea pe care o vei proiecta in jurul tau va fi una de succes. Un costum „de-a gata“ nu iti va veni perfect si exista riscul sa ai o imagine neingrijita.

In plus, un specialist te poate sfatui cu privire la micile detalii, cum ar fi nasturii, culoarea costumului, a camasii alese sau, eventual, a vestei, materialele recomandate pentru un anotimp sau altul etc. Retine: o vizita la un croitor si un costum facut la comanda pot fi gasite la preturi rezonabile, nu va trebui sa cheltuiesti o avere pentru acest lucru.

Sigur, persoanele care isi permit pot solicita materiale sau accesorii mai scumpe, in primul rand pentru a-si etala statutul social. Dar asta nu inseamna ca o persoana mai simpla nu-si poate permite sa-si faca un costum la comanda! Lucrurile frumoase nu sunt neaparat si foarte scumpe!

In orice caz, daca vrei sa ai parte de cele mai interesante costume, pe gustul tau si de o calitate superioara, apeleaza cu incredere la Atelierul de Creatie „Claudiu Ungureanu“, de pe Soseaua Bucium, nr. 24, din Iasi! Iti garantam ca nu vei regreta!

Related Posts