Ghidul unei nunti perfecte, Uncategorized

Verighetele de nunta: cum alegem bijuteria pe care o vom purta toata viata

verighete nunta

Nu este deloc usor sa iei o decizie in ceea ce priveste achizitionarea unor verighete de nunta. Si nu doar pentru ca vrei sa fie deosebite, ci si pentru ca semnifica simbolul uniunii dintre doi indragostiti. Iar pentru a nu face o alegere gresita, trebuie sa cunosti unele detalii despre unul din cele mai importante accesorii – verigheta de nunta!

Designerii propun pentru anul 2015 in loc de inelele rotunde si simple, pe cele complexe, unghiulare, patrate sau cu model de picatura.

Metalul verighetelor

Aurul – este un metal traditional, rezistent si poate fi intalnit in culorile: alb, galben sau negru.

Traditional, tinerii aleg verighete confectionate din aur galben. Iar pentru acest metal nu este o regula stricta de alegere.

Aurul pur este prea „moale” pentru a fi folosit in industria bijuteriilor, asa ca este combinat cu alte metale, care ii dau rezistenta, dar ii pastreaza frumusetea. De exemplu verighetele din aur galben contin cupru sau zinc si alte metale colorate.

Verighetele din aur alb contin zinc, nichel, paladiu sau metale albe.

Retine: indiferent de culoare, verighetele contin aceeasi cantitate de aur. De exemplu, verighetele din aur alb de 18 karate si aur galben de 18 karate, contin tot 75% aur pur.

Verighetele din platina

Platina este valoroasa, durabila, hipoalergeica si nu irita pielea.

Este un metal greu, dar foarte rezistent in timp, nu se zgarie si nu se curata. Dar tocmai pentru ca este rezistenta, platina se lucreaza mai greu si este un metal mai rar intalnit ca aurul, ceea ce si explica pretul mare al acestor verighete.

Verighetele din titan

Titanul, cel mai nou metal de pe piata verighetelor, este mai rezistent decat aurul, dar mult mai usor. Culoarea este gri argintie, iar pretul este mai mic decat in cazul aurului sau platinei.

Sfaturi ce trebuie urmate

Inainte sa te decizi la ce model visezi discuta cu expertul care se ocupa de fabricarea verighetei respective, pentru a te asigura ca executia este posibila.

Marimea verighetelor este la fel de importanta. Evita sa masori verighetele dimineata, cand iti este frig sau prea cald, deoarece degetele se pot umfla.

Nu cumpara verighete care te strang sau sunt largi.

Verifica ce cumperi. Proba, calitatea pietrelor, luciul si ce optiuni mai sunt incluse in pret (inscriptionarea, curatarea sau cutiutele).

Nu te lasa prada preturilor mici, calitatea totusi costa, dar dureaza.

Related Posts