Accesorii barbati, Uncategorized

VESTA

vesta

O vesta nu este „a treia roata” la bicicleta, ci are utilitatea si efectul ei specifice. Cel mai des intalnite sunt vestele componente ale costumelor din trei piese. Desi mai rar purtata in viata de zi cu zi de catre majoritatea oamenilor de afaceri, aceasta varianta este eleganta si inca se intalneste in cadrul tinutelor de seara. Aceasta piesa si-a castigat insa autonomia si este deseori purtata independent de costum, mai ales asortata unei tinute business casual si casual. Mai mult, vesta poate aduce un plus de diversitate si creativitate tinutelor, precum si ceva confort termic in sezonul rece.

Vestele se gasesc intr-o mare varietate de modele, tesaturi, culori si imprimeuri. Intalnim urmatoarele tipuri de veste:

Croiala clasica e similara vestelor care fac parte din costume si care vor ridica nivelul de eleganta al oricarei tinute. In general, acestea sunt croite din stofa, au trei sau patru nasturi si decolteu in V. Variatiuni apar si la nivelul de jos al pieptilor, care pot fi croiti cu colturi sau cu margini rotunjite.

Croiala traditionala se recunoaste dupa tivul egal al pieptilor. Veti intalni acest model atat cu linia croielii frontale in V, cat si rotunda, cu nasturi cat mai sus spre gat. Pentru tinutele de birou, sunt recomandate primele, cele cu V, mai ales daca asortati cravata la vesta.

Vestele din tricot se intalnesc atat cu croieli clasice, cat si traditionale, cu nasturi sau fara. Cand optati pentru o vesta tricotata, fiti atent la grosimea firului si la modelul tricotat – nu doriti sa para o vesta prea „de bunic” sau prea „de student boem”. Vesta tricotata va scadea nivelul de eleganta a tinutei.

Veti intalni veste din piele, catifea, matase brocard si alte materiale. Daca va sunt pe plac, va sfatuiesc sa le purtati in timpul liber – astfel de materiale sunt nepotrivite tinutelor business, chiar si in cazul celor business casual sau basic casual.

Regula inchiderii nasturilor este aceeasi ca si la sacouri: se lasa deschis cel mai de jos, indiferent cati nasturi are modelul respectiv. Pentru cei care simt nevoia de diversitate in tinute, vestele sunt o optiune interesanta, dar fiti precauti in alegerea cravatei pe care o asortati unei veste cu model. In acest caz, va sfatuiesc sa alegeti camasi uni: e mai sigur.

Related Posts