Cromatica, Uncategorized

Ponturi pentru barbati: alegerea culorilor

colors

Sa gasesti culoarea potrivita pentru pielea ta nu este cel mai usor lucru din lume. Va prezint niste ponturi rapide care sa va ajute sa alegeti.

Mai intai trebui sa stim paleta de culori. Rosu, galben si albastru sunt culori primare. |Orice alta culoare este o combinatie a acestora. Culorile secundare sunt verde, portocaliu si violet. Amesteca opricare dua culori primare in proportii egale si obtii aceste culori. Doua culori care se afla una langa cealalta in paleta de culori sunt culori analogice (de exemplu galben si portocaliu), iar cele care se afla in parti opuse se numesc culori complementare(de exemplu, galben si violet).

Intotdeauana trebuie sa retii doua regului: culorile complementare creaza contraste puternice. Fii atent pe care le porti pentru ca unele nuante nu merg bine una cu cealalta. In general, culorile complementare merg bine impreuna. Asigura-te ca vei evita combinatia de rosu si verde. Cand incepi sa iti alegi culorile trebuie sa tii cont si de alti factori decat cele prezentate mai sus. Mai jos sunt prezentate astfel de criterii.

  1. Piele deschisa-daca esti blond sau roscat, trebuie sa ramai la culori pamantii. Pielea ta palida va arata nu tocmai bine cand va fi combinata cu alb. Mergi cu nuante de navy, albastru, negru de baza sau verde salvie.
  1. Piele pamantie– daca ai pielea putin galbena sau verde, atunci trebuie neaparat sa eviti aceste culori. O camasa galbena te va face sa semeni ca o banana uriasa. Poarta alb, albastru si negru.
  1. Piele inchisa la culoare- ai tras lozul cel mare. Cam toate culorile ti se potrivesc. Stai deoparte de maroul inchis sau culorile plictisitoare care nu iti scot in evidenta pielea minunata. Acum sa ne referim la culoarea ochilor care iti vor scoate in evidenta trasaturile.
  1. Ochi albastri-daca vrei sa-ti evidentiezi ochii albastri ca de bebelus, trebuie sa porti albastru. Uita-te dupa camasi care se asorteaza cu ochii tai. Acestea ii vor face si mai evidenti.
  1. Ochi caprui cu tonuri rosiatice-daca ai ochi caprui inchis cu pete rosii, trebuie sa porti culori calde pentru a-i evidentia. Poarta orange, rosu si galben.
  1. Ochi caprui cu tonuri verzi-daca ai un indiciu de verde in ochii tai, vei dori sa evidentiezi acest lucru. Nuantele de violet sau pruna sunt ideale pentru a face acest lucru. Vei fi uimit cat de verzi vor arata ochii tai.
  1. Ochi verzi sau caprui.Acesti ochi se pot pierde in amestecul de culori. Daca sunt verzi, poarta nuante asemanatoare de verde pentru a atrage atentia asupra lor. Pentru ochii caprui(”castanii”)lucrurile sunt un pic mai dificile. Alege culoarea pe care vreo sa o evidentiezi mai mult:pentru albastru, poarta nuante de albastru, pentru verde, alege nuante de verde. Sa ne referim la anotimpul in care esti. Da, acest lucru te va ajuta in alegerea culorii potrivite pentru tine. Mai intai, uitat-te pe partea inferioara a bratului tau. Venele sunt albastre sau verzi? Daca sunt albastre ai trasaturi reci, daca sunt verzi ai trasaturi calde.
  1. Nuante reci-iarna/primavara– aceste culori ale pielii arata bine in culori primare. Uita-te dupa culori luminoase de turcoaz, violet sau verde-iarba. Poti sa incerci si culori indraznete. Ce culori asociezi cu iarna si primavara? Ramane la latitudinea ta alegerea culorilor.
  1. Nuante calde-vara/toamna-pielea in astfel de nuante are nevoie de culori ale pamantului. Culorile neutre sau culorile primare pale se potrivesc cel mai bine. Gandeste-te la anotimp pentru a alege culoarea potrivita.
  1. Prins la mijloc-daca ai o piele care nu este nici pala nici inchisa la culoare, poti sa combini nuantele calde cu cele reci. Alatura culori luminoase, indraznete cu nuante pamantii subtile pentru a-ti evidentia versatilitatea. De exemplu, o camasa in albastru deschis va arata bine alaturi de khaki cenusiu.

Related Posts