Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Dress code: business casual

casual-business

Este stilul care permite cea mai mare flexibilitate, adaptabilitate si lejeritate. Ceea ce marcheaza stilul business casual este ajustarea stilului general business – pentru a va simti mai confortabil la locul de munca –, cu mentiunea ca pastreaza totusi distanta fata de tinuta adecvata pentru petrecerea timpului liber.

Astfel, sacoul este necesar si oportun, desi optiunile in privinta culorii, texturii si croielii sunt mult mai permisive. Recomand in mod special managerilor sa poarte sacou, chiar daca taietura acestuia este mai moderna, mai actuala. Simpla prezenta a sacoului impune respectul cuvenit pozitiei in care ati ajuns.

Camasa indicata este tot cea de business, insa puteti experimenta in ceea ce priveste imprimeul si culoarea – limitandu-va totusi la pasteluri sau nuante deschise de gri. Cea mai gresita interpretare a stilului business casual de catre cei care lucreaza in institutii de tip corporatist este purtarea pantalonilor din material de jeans la birou. Tot la capitolul „erori” se incadreaza si incaltamintea de tip sport sau chiar sandale. Exista o mare diferenta intre stilurile business casual si casual.

Accesoriile sunt acceptate de stilul business casual ca fiind definitorii pentru imaginea proprie. Dar aveti grija ca aceste elemente de detaliu, complementare vestimentatiei, sa nu devina centrul atentiei tinutei sau a celor carora va adresati, focalizand privirea, interesul sau curiozitatea lor.

Creativitatea se exprima foarte bine prin tinute corecte, dar si prin respectarea unor reguli simple, de baza, in alegerea unei tinute. Retineti importanta imaginii proiectate in fata clientilor. La acest stil, ca si la celelalte, este esential ca tinutele sa fie ingrijite, iar hainele sa fie de marimea corecta si cu croiala potrivita celor care le poarta. Camasile cu maneca scurta sunt absolut nepotrivite unui om de afaceri. In primul rand, tinuta corecta care intregeste imaginea unui businessman profesionist presupune existenta mansetelor cu doi centimetri mai lungi decat maneca sacoului. Lipsa acestor centimetri iviti corect va face ca sacoul sa para mic si va scoate in evidenta faptul ca nu cunoasteti regulile tinutei optime in mediul in care va desfasurati activitatea.

Related Posts