Pantofii Bespoke

Pantofii Bespoke reprezinta incaltamintea facuta special pentru un anumit client. Sunt luate dimensiunile necesare si se confectioneaza cate un model pentru fiecare picior in parte. La inceput, aceste modele de proba se confectioneaza din imitatie de piele, iar dupa ce toate cerintele clientului sunt indeplinite se trece la realizarea incaltamintei din materiale de calitate.  Dupa aceea, clientul poate cere mai multe perechi de pantofi din acelasi model sau chiar modele diferite, nemafiind necesare alte masuratori.

Dupa ce designer-ul asterne pe hartie ideile, acestea sunt reproduse pe un prototip de plastic care simuleaza forma piciorului. Dupa aceea se aleg materialele finale si culorile folosite.

Cea mai delicata operatiune este cea de coasere a partii superioare, proces ce necesita atentie sporita deoarece fiecare bucata de piele este trimisa la cusut, iar dupa ce asambleaza toate taieturile.

Dupa se aplica suportii necesari pentru intarirea punctelor de stres maxim: varful si calcaiul.

 

Pantoful este apoi finisat si curatat de surplusul de material.  Indiferent de marime sau forma, tocul este atasat cu ajutorul procedeului de tintuire. Se aplica un strat de protectie pentru a creste igiena pantofului.

Pantoful este gata dupa ce a fost curatat si calcat, dar nu inainte de a trece prin teste riguroase de calitate. Echipa de experti ai atelierului By Claudiu Ungureanu controleaza cu atentie fiecare pereche de pantofi pentru ca experienta de utilizare a clientului final sa fie una fara cusur.

Recent Posts