Lungimea perfecta pentru maneca la camasa, sacou si costum

In tinuta masculina unul dintre subiectele cele mai discutate este lungimea corecta a manecii camasilor, sacourilor si a combinatiilor acestora.

Din pacate, lungimea manecii pare a fi o zona gri in care oricine poate pretinde a fi un expert, indiferent de cat de mult sau cat de putin stie despre acest lucru. De multe ori, regulile sunt citate, iar masuratorile absolute sunt furnizate desi majoritatea uita ca atunci cand vine vorba despre aspectul maneca – manseta nu doar lungimea este importanta. In acelasi timp este vorba si despre asortare corecta si armonioasa intre sacou si camasa.

De aceea, astazi vom discuta despre 8 greseli cu privire la lungimea manecii, greseli pe care trebuie sa le evitati.

1. Lungimea corecta a manecii – Baza degetului mare

9

In mod ideal, o camasa cu manseta de tipul francez ar trebui sa ajunga la radacina degetului mare, in orice moment, chiar si atunci cand va deplasati. In cazul in care manseta  se muta atunci cand ridicati bratele, aveti o problema cu camasa, sau aceasta nu are o lungime suficienta a manecii. Croiala manecii poate fi prea mare, sau poate fi mai mare decat croiala manceii si din acest motiv, atunci cand va deplasati poate trage maneca in sus. Pentru a evita acest lucru, se opteaza pentru o camasa a carei croieli a manecii este suficient de mare pentru a te face confortabil si in acelasi timp suficient de mica pentru a pastra lungimea mansetei intr-un mod corect.

2. Manseta de tip francez este in forma de potcoava

5

O manseta franceza sau manseta dubla pentru butoni nu ar trebui sa se potriveasca prea strans, nici prea larg. Butonii trebuie sa stea stransi, astfel incat manseta sa ia o forma de potcoava in jurul incheieturii mainii. In acest fel, manseta nu se va deplasa in sus sau in jos, chiar daca aveti un pic de o lungime suplimentara in maneci.

3. Butoniera trebuie sa fie pozitionata aproape de margine

8

Locul unde sunt butonii trebuie sa fie amplasat in mijlocul mansetei si pozitionata destul de aproape de margine, deoarece daca este pozitionata altfel este prea stramt si arata ciudat. In Marea Britanie, uneori butoniera este localizata in partea din fata a mansetei pentru a  scoate in evidenta butonii pe care ii purtati. In Europa continentala, si in special in Germania, aceasta caracteristica se intalneste de obicei la camasile din tinuta de seara sau din tinuta de dimineata, mai degraba decat pe camasile purtate de zi cu zi.

2

Desigur, daca sunteti purtator de ceas, asigurati-va ca lasati suficient spatiu pe sub manseta, pentru purtarea comoda a ceasului. Dimensionarea perfecta a mansetei este o caracteristica ce poate fi realizata numai in cazul camasilor personalizate. Chiar si atunci, uneori exista diferente uriase intre marimele de ceasuri, ceea ce inseamna ca purtarea ceasului poate fi asociata numai cu o parte din camasi.

4. Manseta camasii nu trebuie sa fie prea larga, in caz contrar va aluneca

14

Daca manseta camasii este atat de larga incat aveti posibilitatea sa glisati mana destul de mult, chiar daca aveti butoni, cel mai sigur exista o problema.

Nu doar ca arata ca si cum camasa este de la un frate mai mare, dar de asemenea duce la o tinuta inestetica.

5. Manseta camasii nu trebuie sa fie prea ingusta

10In cazul in care manseta camasii estea prea stramta, camasa poate arata ca si cum este a unui copil, evidentiind faptul ca proportiile nu sunt adecvate.

6

6. Sacoul potrivit / lungimea manecii costumului

In timp ce lucrurile sunt relativ simple, cu maneca camasii, lungimea pare a fi un pic mai complicata, in cazul manecii sacoului.

Sa fie vizibila manseta sau nu?

Astazi, multe ghiduri dedicate barbatilor sustine faptul ca lungimea corespunzatoare manecii sacolui trebuie sa fie intre ½ inch (1.25cm).

  • in conformitate cu Alan Flusser – 1 cm.
  • Bert Bacharach a pretins ca ar trebui sa fie doar 0.64cm, in 1953.
  • Baron von Eelking sugereaza ca trebuie sa fie vizibili 2 cm de manseta, daca acestea sunt dintr-un material mai moale, si 1 cm pentru mansete rigide ce se pot purta cu cravata alba sau cravata neagra.
  • Nicholas Storey remarca in istoria modei pentru barbati, ca unii croitori britanici bespoke de multe ori prefera sa nu fie vizibila deloc manseta camasii.
  • Northcote Parkinson a scris in publicatia Legiile lui Parkinson, ca americanii arata manseta, iar britanicii nu o fac.

11

Afisand mai mult de 4 cm te face sa arati ca ai imprumutat sacoul de la fratele tau mai mic si are un aspect pur si simplu rau.

De fapt, multi fotografi si o parte din ilustratiile de moda din SUA si Europa continentala afiseaza barbati care prezinta manseta, dar variaza de la o imagine la imagine. Dupa cum se poate vedea, de-a lungul istoriei, multi barbati purtau manecile suficient de scurte pentru a arata manseta, dar au existat si alti domni care au ales sa faca contrariul.

Ca atare, orice „regula” cu privire la aceasta chestiune nu ar trebui sa fie considerata ca o necesitate absoluta, ci mai degraba ca un ghid pentru barbatii care se afla in procesul de invatare despre imbracamintea clasica pentru barbati.

7. Latimea mansetei

Nu conteaza daca va decideti sa aratati putin din manseta camasii sau nu, este important ca manseta sacoului sa fie asortata cu cea a camasii. Sacourile mai vechi au, uneori, un tiv cu maneci foarte largi, care arata foarte inestetic. Acest lucru este pur si simplu prea ciudat si face ca mainile dumneavoastra sa fie mici si neproportionale. Prin urmare, trebuie sa acordati o atentie deosebita echilibrului dintre latimea mansetei camasii si latimea mansetei sacoului.

13perfect-shirt-cuff-to-sleeve-cuff-ratio-705x4328. Armonia dintre sacou si camasa

Deoarece echilibrul perfect se realizeaza atunci cand lungimea mansetelor atat a sacoului cat si a camasii se potrivesc perfect, asadar trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand va cumparati o haina.

Pentru cele mai bune rezultate, va sugeram sa apelati la un croitor pentru imbunatatiri pentru o potrivire perfecta.

9. Butonii

Mansetele tip cilindru sunt mai inguste decat mansetele franceze, deoarece acestea se infasoara in jurul incheieturii mainii. In consecinta, latimea ideala a manecii sacoului se modifica in functie de manseta aleasa. In mod traditional, mansetele de tip cilindru au devenit standarde pentru sacourile sport si articolele de imbracaminte ocazionale in timp ce mansetele franceze sunt purtate la costumele care sunt adecvate unui eveniment special.

Astazi, oamenii pot purta orice isi doresc si, in consecinta, fie manicile par mult prea largi, sau late. Atunci cand alegeti camasa, costumul sau sacoul in viitor, trebuie sa luati in considerare si aceste aspecte.

In mod ideal, o manseta tip cilindru se va potrivi foarte bine incheieturii mainilor.

4

Daca purtati un ceas de mana, aveti nevoie de un pic de spatiu suplimentar.

3In orice caz, incercati sa evitati mansetele late la camasa deoarece vor luneca fie in jos fie in partea de sus a bratului.

1

Ce lungime a manecii este potrivita pentru dumneavoatra?

Dupa cum se poate vedea, exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare la o maneca decat lungimea corespunzatoare. La sfarsitul zilei, totul se reduce la bun gust. In cazul in care va concentrati asupra proportiei si a armoniei, veti fi intotdeauna bine imbracat. Daca afisati manseta, asigurati-va ca nu este prea scurta si concetrati-va pe aspectele subliniate mai sus.

 

 

Recent Posts