Ghidul catre tinuta de vara perfecta

Vara deja isi face simtita prezenta. Temperaturile ridicate din aceasta perioada necesita atentie sporita in ceea ce priveste stilul de imbracaminte abordat. Dar cum facem sa reusim sa ne imbracam adecvat la birou, la ocazii speciale si alte evenimente pentru a face fata cu brio caldurii?

Ce sa avem in vedere in alegerea tinutei potrivite

Cele mai importante aspecte ce trebuie luate in calcul sunt materialele folosite, tesaturile, constructia costumului si culorile alese.

 

Materiale recomandate

Pentru acest sezon exista o multitudine de tesaturi si materiale din care putem sa ne inspiram. Printre acestea amintim inul, lana, mohairul, bumbacul si matasea. Deasemenea, se poate opta pentru o combinatie intre acestea.

Inul

Tesaturile de in sunt de acum un etalon in ceea ce priveste imbracamintea comoda si eleganta a sezonului cald. Hainele din in sunt usoare, durabile si simplu de croit. Textura acestuia este cu adevarat deosebita si naturala. Din pacate, acesta se increteste foarte usor, creand cute. De aceea, daca doriti sa il utilizati la o imbracaminte de birou, ar trebui sa il combinati cu bumbacul sau lana.

 

Lana

Desi este asociata cu sezonul rece, lana poate fi un aliat de incredere si vara. Un costum de lana croit corect va lasa pielea sa respire, fiind in acelasi timp foarte usor.

Fresca

Cuvantul fresca este derivat din “affresco”, ce se traduce prin “fresh”, senzatia ideala pe timpul verii. Tesatura permite trecerea cu usurinta a curentilor de aer, iar din punct de vedere vizual acesta creaza un look elegant si rafinat.

Mohair

In afara de tinutele de ocazie, mohairul este popular si pentru climatele fierbinti. Spre deosebire de bumbac, acesta intotdeauna arata bine, fara sa se increteasca. Acesta este foarte rezistent la murdarie. Singurul minus al materialului este pretul. Un costum din mohair 100% poate ajunge la costuri destul de mari.

Bumbac

Costumul din bumbac este una dintre cele mai versatile optiuni, astfel incat iti permite sa arati atat rafinat, cat si casual, pastrand in acelasi timp un look friendly de vara.

Matase

Niciun alt material nu este mai usor ca matasea. Aceasta este printre cele mai luxurioase tesaturi, rezista bine la purtarea de zi cu zi si ofera un aspect soft si fresh. Chiar si asa, nu o sa vedeti niciodata un costum 100% din matase, din cauza durabilitatii scazute si a faptului ca permite lichidelor si a transpiratiei sa fie observabile.

Culorile folosite

Pe timp de vara, trebuie sa retineti ca nuantele si culorile inchise vor atrage caldura, iar culorile deschise o vor reflecta. In afara de aceasta simpla regula, puteti sa lasati imaginatia sa zburde, incercand sa va puneti personalitatea in evidenta. Vara este perfecta pentru culorile vibrante si nonconformiste.

 

Te-ai hotarat?

In concluzie, orice stil ai aborda, e bine de stiut ca trebuie sa faci alegerile potrivite astfel incat caldura sa fie cat mai usor de suportat, transpiratia sa nu isi faca aparitia, iar tinuta sa ramana impecabila pe tot parcursul zilei.

Pentru indrumari specializate, te asteptam in showroom-ul nostru pentru a iti transmite personal sfaturi personalizate constitutiei si gusturilor tale.

Recent Posts