Ghidul miresei, Uncategorized

Nu vă jucați cu kilogramele înainte de nunta voastră!

greutatea(3)

Nunta este un eveniment cu adevărat important în viața unui cuplu. Astfel felul în care se prezintă mirii și din punct de vedere fizic este esențial. Un aspect foarte important o reprezintă ținuta mirilor, care de cele mai multe ori este realizată cu câteva săptămâni bune înaintea marelui eveniment. Astfel dacă viitorii miri nu reușesc, din diverse motive, să-și mențină greutatea constantă vor avea mari probleme în ziua nunți, deoarece este posibil ca rochia miresei și respectiv costumul mirelui să nu-i mai încapă, sau din contră, să le fie prea largi.

În rândurile de mai jos vă vom ajuta cu niște sfaturi utile pentru a vă menține greutatea optimă.

Organismul uman memorează greutatea corporală dacă aceasta este menținută minimum trei luni. Astfel, dacă nu reușiți să păstrați greutatea cel puțin în această perioadă, organismul va începe să-și refacă depozitele de grăsime ca să revină la „imaginea” pe care o are în memorie.

În concluzie, sunteți obligați să țineți o dietă cel puțin patru luni: în prima lună, dați jos din kilogramele în plus (slăbiți sănătos aproximativ 4 kg), iar în următoarele trei, păstrați greutatea la care ați ajuns. Astfel, reușiți să schimbați setarea din memoria organismului, care va „tine minte” mai slabi.

Există multe diete pe care viitoarele mirese ar fi tentate să le încerce înainte de nuntă. Acestea promit pierderea rapidă și cu ușurință a surplusului de kilograme. Cele mai multe dintre acestea nu oferă rezultatele dorite.

Pentru a slăbi înainte de nuntă, trebuie să vă identificați întâi scopul: câte kilograme doriți să pierdeți și să stabiliți numărul de calorii pe care trebuie să-l consumați zilnic, pentru a face acest lucru posibil. Indicat ar fi să slăbiți aproximativ de 500-1000 grame pe săptămână.

Stabiliți împreună cu medicul nutriționist, care ar trebui să fie aportul zilnic de calorii pentru a obține rezultatele dorite.

Măsuri pentru a slăbi înainte de nuntă

Când începeți dieta dinainte de nuntă, ar trebui să evitați alimentele de tip fast-food, dulciurile și grăsimile nesănătoase. În cazul în care încălcați ocazional și nesemnificativ aceste reguli, nu considerați dieta un eșec.

Important este că motivația dumneavoastră să fie ridicată. Puteți chiar să utilizați alimentele interzise ca recompense pentru faptul că v-ați atins obiective parțiale: puteți mânca o felie subțire de tort după ce ați slăbit un kilogram. Totuși, nu uitați că alimentele grase și bogate în glucide conțin multe calorii și vă vor împiedica să ajungeți la greutatea ideală înainte de nuntă.

Evitați să mâncați cu 24 de ore înainte de nuntă, alimente care vă balonează: alcool, băuturi carbogazoase, alimente procesate sau sărate, fasole sau leguminoase. În plus, față de reducerea numărului de calorii, trebuie să introduceți în dieta dumneavoastră o mulțime de fructe și legume. Acestea sunt bogate în vitamine și nutrienți, sunt o sursă foarte bună de energie și au puține calorii. Fructele și legumele ajută la instalarea rapidă a senzației de sațietate, fără să mâncați multe alte alimente.

Când sunteți la cumpărături, citiți cu atenție eticheta produselor pe care le achiziționați. Acestea vă pot oferi informații valoroase cu privire la conținutul de grăsimi și calorii pe care le conține un anumit produs și vă pot ajuta să vă planificați meniul zilnic pentru dieta dinainte de nuntă.

Un alt aspect foarte important este să nu săriți peste mese, deoarece dacă nu luați micul dejun sau masa de prânz, metabolismul se va încetini, ca atare corpul dumneavoastră va arde mai puțină energie sau calorii. Consecințele vor fi tendința de a câștiga în greutate și sentimentul permanent de oboseală.

Magneziul vă poate ajuta să fiți mai puțin stresați. Stresul este inevitabil, dar magneziul vă poate fi de folos pentru a vă relaxa, mai ales în pragul unui eveniment atât de important. Aportul de magneziu poate fi echilibrat prin consumul de cereale integrale, legume cu frunze verzi, banane, dar și prin utilizarea de suplimente alimentare care conțin magneziu.

Fiți precauți și evitați dietele extreme, postul sau folosirea de suplimente dietetice, pentru a pierde în greutate înainte de nuntă. Toate aceste măsuri pot avea consecințe grave asupra sănătății dumneavoastră.

Medicamentele care se consideră că vă ajută să slăbiți vă pot provoca anxietate, reflux de acid, intestin iritabil și bătăi neregulate ale inimii. De aceea, privarea de alimente poate avea un impact negativ asupra stării dumneavoastră de spirit, vă poate face iritabili și incapabili de a vă bucura de sărbătoarea nunții.

Deși la prima vedere aceste sfaturi nutriționale par să nu aibă o legătură prea strânsă cu un eveniment atât de deosebit, argumente prezentate la începutul articolului ne deschid ochii și ne învață că nu este bine să ne jucăm cu greutatea corpului nostru cu câteva săptămâni înainte de nuntă, deoarece s-ar putea să afecteze ireversibil planurile legate de ținută. Așa că aveți mare grijă de silueta voastră pentru ca totul să decurgă perfect la deosebitul și importantul eveniment.