Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

5 metode de a purta costumul Navy

5-ways-to-wear-one-navy-suit-tall

Imaginează-ți că tocmai ți-ai cumpărat un costum nou. Trebuie să participi la o nuntă și a trebuit să îți cumperi ceva formal. E frumos. Se potrivește perfect. Nunta vine și pleacă.

La fel și costumul. L-ai pus înapoi în dulap și niciodată nu o să mai vadă lumina zilei până la o altă ocazie formală. Aceasta este o greșeală. Poți purta un costum pentru mai multe ocazii decât la o nuntă.

Acest articol îți va oferi 5 metode diferite pentru cinci ocazii diferite,  toate cu ajutorul unui singur costum.  Așadar vom analiza costumul Navy.

De ce? Acest costum este sinonim cu a fi versatil. Este o culoare care poate fi îmbrăcate atat doar pantalonii cât și sacoul. Deci, care sunt cele cinci ținute?

1. Costumul Navy pentru ocazii speciale

1

Costumul Navy a fost întotdeauna bine apreciat în mediul profesional sau de afaceri. În ultimele decenii, costumul bleumarin a câștigat mai multă simpatie ca și ținută formală și a oferit o pauză costumului obișnuit – cel negru.

 Sugestii:

– Cămașa albă – făcută de preferință din 100% bumbac, ar putea merge, eventual, cu un model discret, cum ar fi un spic sau în forme geometrice .

– Cravata din mătase – cele mai bune culori sunt albastru închis (navy / indigo), mov (orice nuanță) sau roșu; cravata poate fi solidă sau cu model, dar dacă este cu model, desenele nu ar trebui să fie prea îndrăznețe sau copleșitoare. O opțiune formală și super-îndrăzneață și în același timp clasică este de a purta o eșarfă sau un ascot.

– Două noduri de cravată pe care le puteți utiliza sunt:

  • The standard four-in-hand
  • Half-windsor tie knot

– Batista de buzunar, dreaptă sau pătrată arată fantastic cu o cămașă albă.

– O perche de pantofi de tip Brown Whole Cut sau  Oxford Cap cu detalii minime, se potrivesc perfect la acest costum împreună cu o pereche de șosete bleumarin.

În acest aspect, costumul navy este mai conservator. Funcția sa este de a fi respectat în orice loc în cazul în care acesta este purtat în acest mod.

Costumul Navy nu trebuie să fie plictisitor. În schimb, reuşeşte să mențină cel mai înalt nivel de clasă și rafinament. Purtarea costumului Navy, în acest mod este cel mai bun pentru mediul de afaceri sau evenimente de clasă.

2. Costumul Navy purtat ocazional

2

Ceea ce face din costumul Navy o opțiune perfectă, este că oferă un aspect actual. Costumul bleumarin are capacitatea de a fi clasic în timp ce încă comunică un ton contemporan.

Sugestii:

– Cămașa in patternuri – gingham, spic, carouri, etc.

– Nici o cravată – pentru stilul business casual standard, un tricot sau o cravată ingustă pentru estetica modernă.

– Pantofi maro deschis – Brogue – sau gheată semi pantof.

– Batista de buzunar colorată, cu model – asigură-te că este un alt model care nu intră în conflict cu cămașa ta.

– Șosete navy – deși în situația business casual ai putea fi mai inventiv și ai putea alege un ciorap cu model.

Tradiționalul casual look de afaceri este fără cravată. Acest lucru oferă o notă mai fantezistă decât versiunea oficială.

Cămașa cu model oferă aspectul care va ajuta să se distragă atenția de la faptul că nu purtaţi cravată. Este, de asemenea, o modalitate bună de a fi pus în evidență datorită batistelor de buzunar. Costumul modern, este în general mai subțire și este adesea asociat cu cămăşile cu model.

Costumul modern, de asemenea, este purtat cu cravate non-tradiționale, cum ar fi o cravată slim cu un nod mic.

3. Costumul Navy purtat cu un look creativ

3

Costumul Navy oferă nuanța perfectă pentru a prezenta o notă creativă. Îl puteți experimenta cu culori mai luminoase și modele diferite.

Sugestii:

– Cămăși florale sau modele îndrăznețe; fără cravată.

– Loafer gri (Suede mocasini)

– Ceas creativ

– Batistă de buzunar

– Curea maro

Din moment ce gri este considerat o non-culoare, cureaua ar trebui să se potrivească cu ceasul, mai degrabă decât cu pantofii.

În cazul în care te decizi să porți o cămașă cu un model floral, atunci cravata trebuie să fie solidă. Fără excepții! Acesta este cel mai sigur pariu, deoarece modelul de cămașă este destul de îndrăzneț, încât să pulsezi și cu un model al cravatei.

4. Costumul Navy purtat pe vremuri foarte călduroase

4

Odată cu creșterea temperaturilor, nuanța rece a costumului Navy aduce un apetit aparte. Purtat vara, Navy, are avantajele sale, deoarece aceasta transmite un simț ocazional, nautic chiar.

Sugestii:

– Tricou polo cu mâneci scurte sau în format V simplu

– Pantofi:  loafer

– Batista de buzunar cu patternuri

– Fără şosete sau cu tălpici

Acesta este un aspect foarte casual, care este în mare parte purtat la o întâlnire relaxantă sau la locul de muncă, pentru Casual-Friday. Aspectul este relaxat, astfel încât pantofii nu trebuie să fie la fel de formali. Tipul de batistă de buzunar este la libera alegere.

La sfârșitul zilei, poate fi purtat în atât de multe moduri încât este greu să se exagereze valoarea sa. Culoarea Navy este probabil, una dintre cele mai multe nuanțe de albastru care arată bine pe orice persoană. Îmbrăcat formal – sau îmbrăcat la întâmplare – un costum bleumarin poartă codul universal de rafinament. Ca atare, nici un om nu ar trebui să fie fără un costum de această culoare în garderoba sa. Fără excepții!

5. Costumul Navy purtat separat

5

La fel de bun ca un costum Navy este utilitatea acestuia spre a fi purtat separat. Vei avea întotdeauna nevoie de un sacou mai închis la culoare. Și niciodată nu se poate spune prea multe despre o pereche de pantaloni bleumarini.

Sugestii:

– Sacou Navy cu diferite perechi de pantaloni sau blugi.

– Pantaloni Navy asociat cu un alt sacou.

– Pantofi: Oxfords,  brogues, semi-brogues, wingtips.

Scenarii de acest gen sunt pentru că, costumul este piesa de bază din garderoba unui gentleman.

Când faci acest lucru, amintește-ți că vei avea mai multă uzură, deoarece fiecare piesă va fi purtată mai frecvent. Calitatea devine și mai importantă atunci când porți costumul separat.

 

Related Posts