Accesorii barbati, Blog, Uncategorized

Cum poți purta Ascotul și Eșarfa în mod elegant

Care este diferența dintre Ascot și Eșarfă?

Cei mai mulți oameni folosesc termenii Eșarfă și Ascot ca fiind același lucru și în general terminologia poate fi foarte confuză.

Eșarfa

Eșarfa este practic orice pânză pe care o așezi în jurul gâtului pentru scopuri decorative. Ca atare, este strămoșul cravatei, a papionului și chiar al ascotului. Gândiți-vă că eșarfa este ca un termen generic pentru tot ceea ce purtați în jurul gâtului.

Eșarfa este un nume derivat de la mercenarii croați care au luptat în timpul războiului de 30 de ani, iar cele mai multe dintre bătălii au fost pe teritoriul Franța și astfel termenul francez pentru croat este “Croate” și a fost schimbat în “Cravat” de-a lungul timpului. Moda de a purta ceva în jurul gâtului datează cu mult mai în spate decât secolul al 17-lea, cu toate acestea, mercenarii croați au fost cei care au purtat-o și au popularizat-o de fapt.

Ascotul

Ascotul poate fi distins în două moduri. Există ascot de tip formal, precum și ascot de tip casual.

Ascotul formal a primit acest nume de la Royal Ascot și Heath Ascot, care este o cursă de cai foarte celebră în Anglia la care oamenii trebuiau să poarte o ținută formală de dimineață, un palton de dimineață și în mod tradițional, un guler ridicat și o bucată de material, reprezentată de o bucată formală din mătase, de obicei de culoarea argintului cu unele părți negre, care se strângea cu un nod dublu și apoi se fixa cu un ac.

Formal-Ascot-with-Detachable-Collar-560x900

Astăzi, aceste ascoturi formale sunt purtate destul de rar pentru că te pot face să arăți puțin demodat.

Ascotul casual este o versiune mult mai populară a ascotului ce a devenit populară în anii 1930 ca o versiune casual, nonșalantă a cravatei. Practic ascotul se purta atunci când cravata și papionul erau prea formale și astfel oamenii doreau ceva mai relaxat. Ca atare se purta la domiciliu împreună cu un halat, un sacou, o vestă sau un pulover, iar unii purtau ascotul și la sacou sau doar cu un tricou de vară. În primul rând, există Cary Grant, Clark Gable și mulți alții care poartă în mod regulat ascot, pur și simplu pentru că este o modalitate foarte bună de a-și exprima stilul.

gallery_nrm_1416606433-cary_grant_ascot

Cum se poartă ascotul?

Astăzi, vestimentațiile sunt de multe ori casual, iar un ascot este o modalitate foarte bună de a nu arăta neglijent ci elegant iar cei din jurul tău vor observa că porți un ascot și astfel vor pune întrebări și de aici poate începe o conversație. Un ascot este de asemenea o alternativă foarte bună dacă nu-ți place gulerul strâns în jurul gâtului, deoarece gulerul cămășii trebuie purtat descheiat și pur și simplu va face ca ținuta ta să fie elegantă și relexantă în același timp.

Pentru că porți un ascot care intră în contact cu pielea într-o zonă în care ai barba în creștere, este important să porți un ascot care este imprimat și nu unul de tip Jacquard sau ascot de tip țesătură, deoarece în caz contrar, barba poate distruge cu ușurintă ascotul, prin destrămarea firelor.

Do-Not-wear-woven-silk-ascots-because-they-will-look-bad-quickly.-Instead-go-for-printed-silk-900x780

Un alt aspect la care trebuie să acorzi o mare atenție atunci când cumperi un ascot este faptul că trebuie să fie moale. E chiar lângă piele așa că într-adevăr dorești să fie confortabil, nu rigid și să te zgârie, și astfel o mătase moale este calea potrivită.

În ceea ce privește modelele, poți alege ceva îndrăzneț și plin de culoare, deoarece este un accesoriu mai casual și desigur, întotdeauna dorești să încerci să se potrivească cu restul ținutei. Dacă porți un ascot de culoare mată, de preferat ar fi să porți un sacou sau cămasă cu dungulițe sau pătrățele care să creeze o ținută armonioasă.

Ascotul poate fi purtat în mai multe feluri, iar în anumite situații se potrivește la evenimentele formale, precum nunțile și se poartă peste cămașă.  Acesta este rafinat și elegant și imprimă o notă aparte celui care poartă ascot. Atelierul de Creație Claudiu Unugureanu vine în sprijinul celor care doresc să aleaga acest tip de vestimentație cu sfaturi și cu elemente care să intregească ținuta!

Related Posts