Costumul la comanda, Uncategorized

Care este cel mai potrivit material pentru realizarea unui costum barbatesc?

Holland&Sherry HS1573 Chequers Super 160's Worsted Flannel with

Pentru un barbat costumul este o piesa vestimentara deoasebit de importanta, atat pentru evenimentele deosebite cat si pentru postura sa in societate, la locul de munca sau eventual la intalnirile importante de afaceri. Pentru ca un costum sa emane rafinament, confort si mult bun gust este esential sa fie confectionat dintr-un material de calitate. Astfel este indicat sa cunosti proprietatile materialelor din care se pot fabrica costumele barbatesti.

Intotdeauna, mai ales cand vine vorba de un costum, trebuie sa investesti in materiale de calitate, care sa-ti ofere eleganta si confortul de care ai nevoie. Pe langa toate acestea un costum realizat dintr-un material de calitate iti asigura si o durata de purtare indelungata. Atunci cand alegi materialul pentru costum trebuie sa tii cont de mai multi factori. In primul rand trebuie sa ai in vedere in ce anotimp il vei purta si ce activitate vei desfasura purtand-ul. In al doilea rand trebuie sa te gandesti care sunt cerintele vestimentare in functie de contextul in care il vei purta si cate avantaje iti ofera un material, in raport cu altul. Astfel in randurile de mai jos te vom ajuta sa alegi, cu mai multa pricepere, materialul din care va fi confectionat costumul tau.

Astfel costumele barbatesti pot fi confectionate dintr-o serie intreaga de materiale, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale:

Costumul din casmir

Casmirul este renumit pentru finetea sa la atingere, calitatea crescuta a fibrelor si confortului deosebit pe care il ofera. Un costum barbatesc din casmir este o investitie pe termen lung, intrucat are o rezistenta sporita la uzura si izoleaza termic perfect, fiind confortabil in orice anotimp.

Costumul din lana

Acum vom vorbi despre cel mai versatil material al costumelor barbatesti, iar acesta este lana. Aceasta ofera cele mai multe avantaje din prisma confortului si durabilitatii. Daca iti doresti un costum pe care sa il folosesti ani la rand, opteaza pentru unul din lana. Acest material natural permite pielii sa respire, impresioneaza intotdeauna din punct de vedere estetic, iar pretul este unul accesibil in raport cu calitatea. Pe langa toate acestea, costumele barbatesti din lana se sifoneaza greu si pot fi purtate chiar si in sezonul cald, daca materialul este usor si fin. Lana absoarbe umiditatea, fiind confortabila si primavara sau vara.

Costumul din in

Se poate opta pentru un costumul barbatesc din in, mai ales pentru tinutele tale de vara casual, care trebuie sa lase pielea sa respire. Cel mai mare dezavantaj al acestui material este ca se sifoneaza foarte repede, ceea ce inseamna ca un costum barbatesc din in nu este cea mai inspirata alegere pentru cei ce calatoresc mult.

Costumul din bumbac

Costumele barbatesti realizate din bumbac sunt durabile si potrivite mai ales lunilor calduroase, deoarece, ca si lana, absoarbe foarte bine umiditatea, asigurand un confort termic sporit. Un astfel de costum, dintr-un astfel de material este accesibil, usor de purtat si de curatat.

Costumul din poliester

Costumele barbatesti realizate din poliester sau vascoza pot fi o alegere buna, mai ales daca ai un buget limitat. Bineinteles acest material nu este unul calitativ, deoarece este realizat din fibre sintetice. In acest sens, puteti alege unul combinat cu lana, pentru a compensa dezavantajele fivrelor sintetice. Chiar si asa, acest tip de material are si cateva avantaje, fiind usor, destul de confortabil si rezistent la sifonare.

 

Related Posts