Ingrijire, Uncategorized

Cum alegi curatatoria potrivita in functie de costumul tau?

curatare costum

Un costum barbatesc este una dintre cele mai scumpe produse de imbracaminte penru un barbat. Din acest motiv, este necesar ca fiecare dintre noi sa stim cum trebuie sa curatam si sa ingrijim un costum, astfel incat sa putem sa il purtam cat mai mult timp.

Cum functioneaza o curatatorie?

Pentru a curata hainele, se foloseste un lichid solvent numit percloretilena care indeparteaza uleiurile de preparative si mizeria de pe tesaturi.

Acest process de curatare a hainelor a fost descoperit accidental in anul 1825 de catre Jean-Baptiste Jolly. Intr-o seara, Jolly a varsat din greseala o lampa in care se afla terebentina pe o fata de masa. Dupa ce s-a uscat , locul pe care cursese terebentina era mult mai curat decat restul materialului. Astfel a luat nastere aceasta metoda de curatare chimica.

Cum sa iti dai seama daca un costum trebuie dus la curatatorie?

Este adevarat ca nu exista o metoda exacta prin care sa ne dam seama cand este necesar sa ne ducem sacoul si pantalonii la curatatorie, insa cei mai multi dintre noi o facem mult prea des.

Un costum ar trebui sa fie dus la curatatorie doar atunci cand perierea, aerisitul si curatarea de scame nu mai reusesc sa indeparteze mirosurile neplacute, mizeria si petele. Daca se intampla rar sa porti un costum, atunci cel mai probabil este necesar sa il duci la curatatorie doar o data pe an. Insa daca trebuie sa te imbraci in fiecare zi la costum, atunci bineinteles ca trebuie sa il duci de mai multe ori, insa fara a exagera. Daca un costum este curatat de prea multe ori, firele de lana isi vor pierde din calitate si vor deveni fragile, cauzand deteriorarea materialului mult mai repede decat ar trebui.

Cum ar trebui sa aleg o curatatorie potrivita pentru un anumit tip de costum?

Atunci cand este necesar sa iti duci costumul la curatatorie, cel mai bine ar fi sa va uitati pe internet la comentariile pe care le-au primit curatatoriile din orasul tau de la alti clienti, pentru a putea vedea daca au fost satisfacuti sau nu. De asemena, ar trebui sa incercati sa sunati cateva dintre curatatoriile din apropiere. Daca vor fi dispusi sa va raspunda, s-ar putea sa fie un semn ca sunt o curatatorie de calitate. Sa nu uitati niciodata sa intrebati o firma de curatatorie daca lucreaza in propriul atelier, sau daca trimit produsele la o fabica mai mare. Acest lucru poate sa para lipsit de importanta, dar s-ar putea sa aveti o surpriza neplacuta atunci cand hainele dumneavoastra se pierd pe drum.

O alta specificatie foarte importanta pe care trebui sa o aduceti la cunostiinta unei firme de curatatorie (in cazul in care nu stiu deja acest lucru) este faptul ca nasturii si alte elemente care se pot deteriora in timpul spalarii chimice trebuie sa fie date jos, iar apoi puse la loc exact cum erau inainte. De asemena, daca un costum contine 2 culori diferite, in timpul spalarii este posibil ca una dintre culori sa se stearga, motiv penru care acestor tipuri de costume ar trebui sa li se ofere un tratament diferit fata de cele cu o singura culoare.