Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Trei reguli de stil pe care ar trebui sa le stii

style

Intr-o perioada, toti barbatii considerau ca tot ceea ce trebuie sa stie despre moda este sa fie conservatori, sobri, masculini si sa poarte o palarie din secunda in care ieseau din casa – indiferent daca mergeau la birou sau la un meci. Atunci, un barbat nu era nevoit sa stie ceva despre stil sau ingrijirea personala.

De-a lungul timpului, barbatii au inceput sa se intereseze despre moda, pentru ca au vazut efectul pe care il avea asupra vietii lor sociale, dar si vietii profesionale. Din clipa in care au inceput sa proiecteze o imagine de succes, oportunitatile si promovarile au inceput sa apara tot mai des.

Da, stilul spune destul de multe despre tine, despre cine esti si despre ceea ce astepti tu de la viata. Astfel, chiar de azi, poti incepe sa faci unele schimbari in ceea ce priveste modul in care arati. In continuare iti vom prezenta regulile de baza pe care trebuie sa le stii in ceea ce priveste stilul.

Cel mai important: sa ti se potriveasca bine!

E adevarat! Multor barbati nu le pasa cum „le vin“ hainele, deoarece vor doar sa se simta confortabil in ele si gandindu-se ca hainele care vin perfect pe corp sunt mai degraba feminine sau, in unele cazuri, nici macar nu si-au pus aceasta problema. Un barbat care poarta o pereche de pantaloni largi, o bluza la fel de larga si un cardigan reprezinta o urgenta in ce priveste stilul si moda. Indiferent de tipul de corp pe care il ai, trebuie sa te imbraci si sa arati bine.
In primul rand, ar trebui sa renunti la hainele care iti aduc aminte de bunicul tau, in timp ce grebla gradina! Cum arata costumele tale? Cand cumperi un costum la comanda, croitorul ti-l va face pe masurile tale, indiferent de ce tip de corp ai. Astfel, nu „vei inota“ in hainele respective, fie ca vorbim despre sacou, fie despre pantaloni.

Fii atent la detalii!

De la alegerea culorilor care ti se potrivesc, pana la curatarea dulapului si la cumparaturile intelepte, se impune aceeasi regula: fii atent la detalii! Daca ai ochi si par de culoare inchisa, vei fi complimentat cand vei purta un pulover de culoare rosie, dar nu si atunci cand vei purta unul verde inchis, de exemplu. Insa, daca ai tenul deschis la culoare si parul blond, cu ochi albastri, ar trebui sa iesi in evidenta imbracat intr-un pulover albastru, care se potriveste culorii ochilor.
In orice caz, ar fi indicat sa discuti cu un stilist sau un designer inainte de a face anumite achizitii mai costisitoare. Sigur, unele persoane se pot baza si pe propriul simt al stilului, dar nu toata lumea il are. Asta in ciuda faptului ca toti am vrea sa credem ca avem acest simt! Nu uita: tu porti hainele, nu ele pe tine! In ce priveste hainele care nu iti mai vin sau care nu arata bine pe tine, le poti dona oricand.

Din cap pana-n picioare…

Nu ar trebui sa-ti faci freza peste cap daca nu ai prea mult par. Aceasta ar putea fi ca o invitatie la ridiculizare, fie pe fata, fie, mai rau, pe la spatele tau! De exemplu, Donald Trump este subiectul constant al glumelor din cauza frezei sale. E primul lucru pe care il vede toata lumea la el si de care rade toata lumea. Acesta este ultimul lucru pe care l-ai dori.

Decat sa te chinui sa salvezi aparentele, mai bine te-ai rade pe cap: e mai curat si iti va conferi cu certitudine un aspect mult mai ingrijit. Un barbat ras pe cap si increzator in fortele sale este super-masculin. Acest fapt denota curaj, putere si abilitatea de a imbratisa realitatea.

De asemenea, ar trebui sa fii ingrijit si in restul corpului. Daca ai barba, ai grija sa o tunzi uniform. Mai mult, ar trebui ca, intotdeauna, dar intotdeauna sa ai mainile si picioarele curate. Manichiurile si pedichiurile nu sunt doar pentru femei. In schimb, femeile apreciaza un barbat care are mainile, unghiile si picioarele curate.

Related Posts