Costumul la comanda, Uncategorized

Ce trebuie sa urmaresti cand cumperi un costum

cum alegem costumul

In lumea afacerilor, primele impresii au o importanta aparte. Prima oara cand o persoana te vede, ea isi va forma o parere bazata pe aspectele vizuale existente.

Modul in care esti imbracat are un impact imens asupra acestei prime impresii. Aceasta inseamna ca hainele tale ar trebui nu doar sa fie „la moda“, ci si ca ar trebui sa fie potrivite situatiei, iar ele ar trebui sa-ti vina „turnate“. Adesea, barbatii cheltuiesc sume mari de bani pe unele costume de firma, dar nu se gandesc ca au un look neingrijit din cauza faptului ca hainele nu le vin bine.

Culoarea, texturile si silueta costumului tau contribuie foarte mult la imaginea ta, per ansamblu. Astfel, n-ar strica sa urmaresti anumite obiective in clipa in care decizi sa-ti achizitionezi un costum nou. In primul rand, ar trebui sa fii atent la culori si modele. Daca nu esti sigur ce este acum „la moda“, poti opta pentru o singura culoare sau pentru costumele in dungi.

Referitor la materiale, specialistii recomanda lana Worsted, care este mai usoara si ideala atat pentru primavara, cat si pentru vara. Pentru toamna, lana Gabardine este adecvata. Totusi, in ultima perioada, costumele din panza au devenit mai populare, insa panza tinde sa se boteasca repede si nu este foarte indicata daca ai de gand sa calatoresti mult.

Marimea corecta

Ar trebui sa determini care sunt masurile tale corecte. Acest lucru presupune sa-i faci o vizita unui croitor bun. In caz contrar, va trebui sa te descurci afland pe propria piele daca o anumita masura iti vine bine sau nu. Masurile variaza intre extra-scurt si extra-lung.

Costumul ar trebui sa se muleze pe omoplati, fara cute. Pe spate, haina ar trebui sa ajunga pana sub posteriorul tau. Reverele ar trebui sa fie plate pe pieptul tau cand nasturii de la sacou sunt incheiati si ar trebui sa fie cusute manual.

Gulerul ar trebui sa se muleze perfect in jurul gatului tau, fara cute. Totodata, in zona axilelor ar trebui sa te simti confortabil cand te misti. Cand incerci un costum nou, ar trebui sa intinzi mainile deasupra capului, pentru a vedea daca te simti sau nu confortabil in acel sacou.

Detaliile

In ce priveste pantalonii, ar trebui sa ai destul loc in zona inghinala, in asa fel incat sa te poti aseza sau merge in mod confortabil, dar nu ar trebui sa fie, totusi, prea largi. Un truc pentru cei care sunt mai scunzi consta in a opta pentru un tiv mai scurt. In schimb, cei care sunt mai inalti ar trebui sa opteze pentru un tiv mai mare.

De asemenea, ar trebui sa porti camasi curatate chimic, pentru ca este destul de dificil sa le speli si sa le calci singur, acasa. Mai mult, fii atent la micile detalii, pentru ca pana si cele mai mici defecte iti pot afecta imaginea de ansamblu. In plus, cureaua de la pantaloni ar trebui intotdeauna sa se potriveasca perfect cu pantofii pe care ii porti.

Aceste sfaturi ar trebui sa te ajute sa iti cumperi un costum care sa te faca sa arati mai bine, dar asta nu inseamna ca nu poti apela la un specialist care sa te indrume in drumul tau catre un look atragator.

Related Posts