Ghidul unei nunti perfecte, Uncategorized

Vrei o nunta ca „afara”? Vezi ce idei poti prelua din culturile altor natiuni

nunta americana

O nunta inspirata din alte culturi necesita mai multa munca decat o nunta traditionala. E important sa afli semnificatiile obiceiurilor straine si sa verifici daca nu cumva au o cu totul alta “traducere” in limbajul nuptial romanesc.

Pentru a afla cateva invataturi sanatoase despre cheia succesului in casatorie accesati link-ul .

Cateva idei dintr-o perspectiva lumeasca (necrestina) care nu au legatura cu crestinismul sau invatatura Sfintei Scripturi:

  • Foarte multe obiceiuri de nunta practicate la noi coincid cu cele ale altor tari sau provin, de fapt, din alte civilizatii. De exemplu, se pare ca traditia conform careia prietenele miresei isi scriu numele pe pantoful ei, pentru a vedea care se marita prima, este de origine turca.
  • Exista multe alte obiceiuri preluate de catre romani in ultimii ani, in general din culturi relativ asemanatoare cu a noastra. Iata-le pe cele mai frecvente:
  • Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru. In Anglia si SUA, se numeste “something old, something new, something borrowed, something blue” si este o traditie nelipsita de la nunti. Elementul vechi simbolizeaza continuitatea, cel nou corespunde sperantei si viitorului, obiectul imprumutat (de obicei de la un cuplu fericit) e simbolul vietii, iar albastrul e purtat ca semn al purtitatii.
  • Eliberarea unei perechi de porumbei albi. In Egiptul antic, in China, dar si pentru greci si romani, porumbelul este un simbol al pacii, dragostei si inocentei, de aceea este oferit miresei de catre mire, ca o promisiune ca o va ocroti pentru toata viata.
  • Se spune ca ar fi o traditie europeana, dar s-a raspandit pe tot globul. Initial, marturiile erau formate din cinci bomboane – simbolizand sanatatea, prosperitatea, fericirea, longevitatea si fertilitatea – insotite uneori de un banut, intr-un saculet asortat rochiei miresei. In timp, el a evoluat la rame minuscule cu poza mirilor, magneti de frigider, turte dulci in forma de rochie de mireasa sau costum de mire ori alte cadouri mici si originale.
  • Imprastierea petalelor de flori inaintea sosirii mirilor. Se practica in Anglia, dar si in multe alte parti ale lumii, si simbolizeaza netezirea caii mirilor catre casatorie.
  • Fotografiile realizate la monumente nationale. Nu stim exact unde a luat nastere acest obicei, dar in multe tari se practica organizarea unei sesiuni foto la monumentele istorice (in Rusia, mirii depun si flori la acele monumente).
  • Plantarea unui copac de catre prietenii miresei. Se poarta in Cehia si simbolizeaza longevitatea. Este de fapt o urare de genul “Casa de piatra!”.
  • Inelul triplu. Este un obicei baltic. Un inel simbolizeaza logodna, al doilea casatoria, iar al treilea corespunde maternitatii.

Dezavantajele unei nunti “internationale” sunt in primul rand de ordin financiar. Dat fiind ca nu se confrunta des cu astfel de cerinte (altele decat cele enumerate mai sus), organizatorii de nunti pot impune preturi destul de mari, pe masura serviciilor. Apoi, s-ar putea ca nu toata lumea sa “guste” anumite aspecte, fiindca nu le cunoaste semnificatia. De obicei, spun organizatorii, nuntile de acest gen se rezuma la modificarea meniului, schimbarea locatiilor pentru cununia religioasa, efecte speciale (artificii, porumbei), petrecere de lux in aer liber etc.

Related Posts