Ghidul unei nunti perfecte, Uncategorized

Meniul de nunta – sfaturi si recomandari pentru viitorii miri

meniu nunta

Mancarea are un rol important in orice petrecere, cu atat mai mult la o nunta, unde invitatii sunt diversi, cu gusturi si temperamente diferite. Astfel trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand alegeti meniul de nunta.

Alegeti mancaruri potrivite sezonului

Meniul de nunta are o structura clasica, pe care o poti personaliza in functie de sezon si tematica.

Meniul standard contine un aperitiv, ce poate fi servit rece sau cald, in functie de anotimp. Daca vei avea nunta vara, poti pune in meniu mancaruri usoare, cu multe verdeturi si legume proaspete. Foloseste alimente de sezon care nu costa atat de mult in aceasta perioada.

Tot pentru sezonul cald poti alege sa introduci bere in categoria bauturilor alcoolice, iar inainte de tortul miresei poti servi ca desert inghetata sau serbetul.

Daca nunta are loc toamna sau iarna poti introduce in meniu, sarmalute cu mamaliguta si mujdei, un deliciu pentru invitatii traditionalisti.

Nu amesteca mancarurile exotice cu cele traditionale si bauturi autohtone.

Alegeti mancaruri potrivite pentru copii

Trebuie sa iei in calcul ca unii invitati au copii si probabil vor dori sa vina cu ei la nunta. Pune in meniu alimente usoare, fructe, chiar si o supa. Faptul ca te vei gandi si la cei mici va fi un gest care, cu siguranta, ii va impresiona pe parinti. Alege cartofi copti sau nature, in loc de cartofi prajiti, la aperitiv rulouri de cascaval sau branzica, iar sucurile sa fie naturale, neacidulate.

Optati si pentru bufetul suedez

Un truc care te va scuti de multe dureri de cap si va oferi o nota de originalitate, este bufetul suedez. Astfel, invitatii nu vor mai fi nevoiti sa stea la masa in anumite intervale, ci vor manca cand vor avea pofta.

Plus, ca vei mai scapa de grija chelnerilor care nu mai sosesc cu mancarea sau de cei prea grabiti sa ia farfuria din fata invitatilor.

Nu uita de degustare

Un lucru important in alegerea meniului de nunta, este degustarea. Orice meniu trebuie degustat inainte si ar fi bine sa-l faceti in doi, pentru a fi multumiti. Astfel vei evita surprizele neplacute si vei sti ce gust vor avea alimentele. In plus, poti lua acest lucru ca o distractie in doi, de care sa va bucurati.

Plata meniului

Stabileste din timp pretul exact al meniului de nunta si plata chelnerilor. Poti lua in considerare faptul ca in zilele in care de obicei nu se fac nunti, restaurantele fac reduceri in ceea ce priveste pretul meniului si pretul de inchiriere al restaurantului. Tot in cadrul detaliilor financiare, va intra si stabilirea alimentelor si bauturilor pe care doresti sa le aduci de acasa si plata unor meniuri personalizate pentru invitatii vegetarieni sau care nu pot manca anumite mancaruri prezente in meniul standard.

Related Posts