Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Dress code: general business

dress code general business

Stilul general business  (sau corporate business) se caracterizeaza printr-o interpretare ceva mai relaxata a stilului power business. Acest stil permite purtarea culorilor in nuante mai deschise. E admisa diferenta de culoare intre sacou si pantaloni, si nu exista obligativitatea ca partea de jos a tinutei sa fie mai inchisa la culoare.

Acest stil accepta culori in nuante mai puternice, dar va recomand exigenta si multa atentie la intensitatea nuantelor. Evitati-le pe cele luminoase si stridente, intrucat sunt obositoare atat pentru cei din jur, cat si pentru propria persoana.

Daca in cazul stilului power business tesaturile acceptate erau stofele foarte fine si fara o structura vizibila, stilul general business permite atat tesaturi cu textura mai pronuntata, cat si anumite tricotaje, atat timp cat celelalte reguli sunt respectate. Intrucat materialul textil tricotat este perceput ca fiind cald, moale si confortabil, este bine sa alegeti tot culori inchise, care transmit respect si putere; imaginea proiectata de tinuta astfel compusa va fi una de profesionism, deschisa dar ferma. Acest stil este cel mai des intalnit in mediul de afaceri, fiind adoptat de majoritatea celor care lucreaza in institutii de tip corporatist si care au ajuns la nivel de management in ierarhia companiei.

Related Posts