Accesorii barbati, Uncategorized

Camasa si cravata – combinatia perfecta

camasa-cravata

„Cu ce cravata sa asortez camasa de azi?”- e, fara indoiala, dificil. Nu e o sarcina deloc usoara, dar nici foarte complicata, daca incercati sa deprindeti arta combinatiilor; cu un pic de talent, veti ajunge repede sa apreciati diversitatea pe care v-o ofera. Cu mentiunea ca, odata ajunsi in topul ierarhiei companiei, pentru dumneavoastra este esential white collar (gulerul alb).

In general, combinatiile cu imprimeuri sunt adecvate tinutelor business casual; cu moderatie, pot fi adoptate si in cazul celor general business – insa, in aceasta situatie, maximum de indrazneala il reprezinta cravata cu imprimeu suprapusa peste o camasa cu dungi verticale.

Primul pas consta in alegerea camasii, in raport cromatic cu sacoul si, in functie de culoarea dominanta, optati pentru o cravata care are in compozitie accente coloristice in aceeasi gama cu camasa. Atentie: nu alegeti camasa si cravata de aceeasi culoare dominanta de baza, pentru ca se vor suprapune nefericit.

Pasul doi presupune exigenta fata de dimensiunea imprimeurilor. In cazul in care optati pentru acelasi tip de imprimeu (buline, carouri, forme libere), asigurati-va ca unul dintre ele este mai mare decat celalalt. In mod ideal, camasa ar trebui sa aiba modelul imprimeului mai mic decat cel al cravatei. Pentru a nu da gres in alaturarea de grafisme diferite, retineti: cravatele cu dungi se poarta cu camasile imprimate cu alt model decat dungi, iar cravatele cu imprimeuri mai libere, curbe, florale etc. vor fi puse in evidenta de camasile in dungi sau carouri discrete. Pana deprindeti aceasta regula, exersati cu cravatele cu buline, care se combina fericit cu toate celelalte imprimeuri. Este important sa ramaneti in aceeasi paleta de culori, altfel combinatia poate deveni obositoare.

Nu exagerati in cazul imprimeurilor cu patratele: pepitul poate deveni ametitor. Cand optati pentru varianta de camasa si cravata cu model, va recomand sa asortati un costum uni; alaturarea a trei variante grafice poate fi dificila chiar si pentru cei mai experimentati, si nu intotdeauna potrivita.

Daca toate acestea vi se par foarte intimidante, nu uitati ca veti avea intotdeauna la dispozitie varianta cu care mergeti „la sigur”: la camasile cu imprimeuri innodati simplu o cravata uni.

Related Posts