Ghidul mirelui, Uncategorized

Sfaturi despre cum sa ne alegem pantofii de nunta

wedding shoes2

Cateva sfaturi despre alegerea pantofilor potriviti pentru costumul de mire:

La fel ca mireasa, mirele va purta pantofii pe intreaga durata a zilei. Ca sa nu riscati sa aveti probleme in ziua nuntii si sa va puteti simti confortabil in aceasta zi, ar fi bine sa alegeti pantofii cu cel putin o saptamana inainte si sa incercati sa ii purtati cateva zile pentru a va obisnui cu ei.

In general, pantofii de nunta ar trebui sa fie cat mai alungiti posibil, pentru a alungi optic silueta. Varful prea rotund sau bont nu va contura un look formal, ba chiar dimpotriva. Singura exceptie este situatia in care purtati frac, acesta fiind asortat in mod traditional cu pantofi cu varful rotunjit.

Cat despre materialul potrivit pentru incaltamintea formala, de obicei este recomandata pielea, care poate fi mata sau lucioasa. Daca pantofii alesi sunt lacuiti, atunci ar fi indicat sa aiba cat mai putine cusaturi.

Culoarea pantofilor trebuie sa creeze un contrast usor cu costumul, insa fara a deveni centrul de interes al tinutei.

Iata cum pot fi asortati pantofii cu costume de diverse culori:

– Daca alegeti un costum negru sau gri inchis, atunci in mod clar trebuie sa purtati pantofi negri. Acestia pot fi din piele mata sau lucioasa.

– Pentru un costum gri deschis fara tonuri de maro, pantofii negri sunt de obicei alegerea cea mai buna, insa, daca nunta are loc in timpul zilei, pot fi purtati si pantofi albi.

– In cazul unul costum maro, pantofii gri deschis sau maro inchis sunt o alegere potrivita. Daca totusi aveti dubii in privinta acestei combinatii cromatice, alegeti negrul.

– Daca aveti un costum alb, cea mai buna varianta sunt pantofii albi. Daca asortati la costum o camasa dintr-o alta culoare, atunci puteti pantofi de aceeasi culoare ca si camasa.

– Pentru un costum bej, pantofii maro deschis sau maro (dar nu foarte inchis) sunt cea mai buna optiune.

– Evident, puteti alege si un costum de alta culoare; prin urmare, la un costum albastru se vor asorta excelent pantofii maro. De asemenea, si pentru un costum gri-verzui puteti alege pantofi maro, dar, in cazul in care nu agreati aceasta combinatie de culori, puteti opta pentru pantofi negri.

– Daca inchiriati costumul, atunci ar trebui sa aflati daca vi se pot pune la dispozitie si pantofi care sa se asorteze cu acesta. Multe persoane nu agreeaza ideea de a inchiria pantofii, insa aceasta e o solutie care va poate scuti de o cheltuiala in plus, nemaivorbind de faptul ca nu mai trebuie sa cauti pantofii potriviti, care sa se asorteze costumului.

Stilul „Loafer” (sau mocasinii) este cel mai popular, dar puteti alege si stilul „Oxford ” sau „Brogue”. Cat priveste cusaturile, trebuie avut grija ca acestea sa fie cat mai subtiri posibil si sa fie neaparat de aceeasi culoare ca pantoful.

Pentru a ingriji pantofii, evitati contactul cu apa si folositi doar crema speciala sau ceara pentru lustruit.

Related Posts